ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφη Αχτσιόγλου: Πρόταση για debate με τον Στέφανο Κασσελάκη

Έφη Αχτσιόγλου: Πρόταση για debate με τον Στέφανο Κασσελάκη
Φωτογραφία αρχείου / EUROKINISSI

Η Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε πως κατέθεσε πρόταση διεξαγωγής debate με αντίπαλο τον Στέφανο Κασσελάκη, ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τελική ευθεία για την ανάδειξη προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Στέφανο Κασσελάκη και την Έφη Αχτσιόγλου να αναμετριούνται στον δεύτερο γύρο της Κυριακής. Το ενδεχόμενο να διεξαχθεί ένα debate ανάμεσα στους δύο υποψηφίους παραμένει ορατό, με την κ. Αχτσιόγλου μάλιστα να δηλώνει ανοικτή σε αυτό.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της τηλεμαχίας ενώ σχολίασε όλες τις εξελίξεις στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, η τηλεοπτική συνέντευξη της Έφης Αχτσιόγλου συνέπεσε χρονικά με τη συνάντηση που είχαν Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Παππάς. Η ίδια ρωτήθηκε για το αν θα πραγματοποιήσει κι αυτή ανάλογες συναντήσεις και απάντησε ότι: «Εγώ τους πήρα τηλέφωνο τους συνυποψηφίους μου, και τον κ. Τσακαλώτο και τον κ. Παππά, να τους ευχαριστήσω για τον αγώνα που δώσαμε και να εκτιμήσουν κι οι ίδιοι και οι άνθρωποι που τους στήριξαν τι θα κάνουν στον δεύτερο γύρο».

Η κ. Αχτσιόγλου στη συνέχεια στάθηκε στη μεγάλη συμμετοχή που καταγράφηκε την πρώτη Κυριακή των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έκανε λόγο και για την ανάγκη της διασφάλισης της ενότητας του κόμματος. Αναφορικά με την ξαφνική εμφάνιση του κ. Κασσελάκη στο προσκήνιο, η Έφη Αχτσιόγλου μίλησε για μία επικοινωνιακή καμπάνια αλλά και την ανάγκη να υπάρξει συζήτηση που να αφορά τα βαθιά πολιτικά ζητήματα.

Στην ερώτηση αν αυτό μπορεί να γίνει μέσα από ένα debate, η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε πως «εγώ το έχω προτείνει στους γραμματείς του κόμματος. Αυτοί θα ενημερώσουν τον κ. Κασσελάκη και θα δούμε αν θα διεξαχθεί».

«Έχω δεχθεί μία σειρά από χυδαίες και συκοφαντικές επιθέσεις. Από το ότι είμαι διαπλεκόμενη, μέχρι το ότι έδιωξα τον Αλέξη Τσίπρα. Είναι χυδαία ψέματα. Διακινούνται από συγκεκριμένα κέντρα και δυστυχώς αναπαράγονται και εντός του χώρου του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς επικοινώνησα με τον Αλέξη Τσίπρα και πριν ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου, και μου είπε ότι καλώς κάνω και κατεβαίνω, και μετά για κάποια άλλα ζητήματα», είπε στη συνέχεια η κ. Αχτσιόγλου για τα δημοσιεύματα που την ήθελαν να είναι ανάμεσα σε πρόσωπα που μεθόδευσαν το να εκδιωχθεί ο Αλέξης Τσίπρας.

«Πάντα επέλεγα να κινούμαι πολιτικά, να μην απαντάω σε αυτά. Αυτό το δημοσίευμα ήταν στα όρια της προβοκάτσιας μία ημέρα πριν τις εκλογές και επηρέασε καταστάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ σήμερα στέλνω εξώδικη δήλωση στην ιστοσελίδα, γιατί είναι ακραία ψεύδη που προσβάλλουν τη δική μου ιστορία, αυτή του χώρου και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα που τον εμφανίζουν ως εκβιαζόμενο», πρόσθεσε.

Αναφορικά με την πρόταση να μην διεξαχθεί δεύτερος γύρος, η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε πως οι εκλογές διεξάγονται με συγκεκριμένο πλαίσιο και αυτό θα πρέπει να ακολουθηθεί.

«Είμαι στρατιώτης του χώρου. Είναι επιβεβλημένη η ενότητα του χώρου. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και κάθε μέρα να κερδίζουμε και έναν ακόμα», ανέφερε για τα σενάρια διάσπασης.

«Εγώ θεωρώ ότι η μάχη είναι ανοικτή και μπορώ να την κερδίσω. Σε περίπτωση που δεν είμαι η πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κασσελάκης έχει δείξει ποια είναι τα στελέχη που θα τον πλαισιώσουν. Ο κ. Πολάκης, η κ. Τζάκρη. Δεν γνωρίζω τι θα επιλέξει, αλλά είναι σαφές ποια πρόσωπα έχει γύρω του», ανέφερε για το ενδεχόμενο να γίνει πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αν εκλεγεί πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης, που δεν θα μπορεί να έχει κοινοβουλευτική παρουσία.

Η Έφη Αχτσιόγλου επιπλέον, ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει ουδέτερος στη διαδικασία και δεν έχει δώσει στήριξη σε κάποιον υποψήφιο, γνωρίζοντας και το συναισθηματικό δέσιμο που έχει με τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ερώτηση για το πότε θα μπορούσε να διεξαχθεί το debate ανάμεσα σε Έφη Αχτσιόγλου και Στέφανο Κασσελάκη, απάντησε ότι «είμαι απολύτως ανοικτή, εγώ το πρότεινα άλλωστε».