ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Έμμεσα μηνύματα Τσίπρα για ενότητα απέναντι στις θεωρίες συνομωσίας

ΣΥΡΙΖΑ: Έμμεσα μηνύματα Τσίπρα για ενότητα απέναντι στις θεωρίες συνομωσίας
Intime news

Την αυστηρή ουδετερότητα του Αλέξη Τσίπρα καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, υπογραμμίζει με άρθρο του στη διαδικτυακή έκδοση της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, «Αυγή», ο δημοσιογράφος και πρώην διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρώην πρωθυπουργού, Θανάσης Καρτερός, την εποχή που βρίσκονταν στην εξουσία.

Με αυτό τον τρόπο απαντάει στις θεωρίες συνομωσίας που διακινούνται από διάφορους καλοθελητές στα κοινωνικά δίκτυα, που τον εμφανίζουν υπέρ του ενός -κυρίως- διεκδικητή της ηγεσίας του κόμματος ή της άλλης.

Επίσης, τελειώνει οριστικά τα χυδαία σενάρια ότι δήθεν υπήρξε «όμηρος» ή τις γελοιότητες για δήθεν απειλητικά sms που έλαβε ο ιστορικός αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κατακεραυνώνει και τα φαινόμενα σήψης και διλοφονιών χαρακτήρα.

Τέλος, υπογραμμίζει ότι το βασικό διακύβευμα κατά τον Αλέξη Τσίπρα είναι η ενότητα του κόμματος, υπογραμμίζοντας πως «ξέροντας τη διαδρομή του, ότι αυτό που ζητά και περιμένει είναι να στηρίξουν όλοι από Δευτέρα, χωρίς επιφυλάξεις και αστερίσκους, αυτόν ή αυτή που τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα επιλέξουν. Χωρίς τεχνητούς φόβους και με γνήσιο πάθος…».

Το γεγονός ότι όλα αυτά τα μεταφέρει ένας άνθρωπος όπως ο Θανάσης Καρτερός, που επί χρόνια αποτελεί έναν εκ των κοντινότερων συνομιλητών του Αλέξη Τσίπρα και ένας άνθρωπος που ο τελευταίος εκτιμάει και εμπιστεύεται όσο ελάχιστοι, οδηγεί αρκετούς στο συμπέρασμα ότι μεταφέρει ξεκάθαρα μηνύματα από την πλευρά του ιστορικού αρχηγού του κόμματος.

Αναλυτικά το άρθρο

Πανούργα στήριξη του Τσίπρα στον Κασσελάκη, αφού είχε προηγηθεί λιγότερο πανούργα αλλά περισσότερο εμφανής στήριξη της Έφης. Ψέματα, προβοκάτσιες, αποκαλύψεις της γαστέρας για κακούργα SMS, που δεν τα αντιλήφθηκε ούτε ο παραλήπτης, ούτε κανένας άλλος, παρά όταν μας φώτισαν οι αρουραίοι του διαδικτύου.

Και πάντα η καταραμένη επωδός, που έχει καταλήξει σε τραγωδίες για την Αριστερά, όταν διαπότιζε τις εσωκομματικές αναμετρήσεις. Οι κατηγορίες ότι αυτός, αυτή, αυτοί, εκείνοι, θα διαλύσουν το κόμμα. Οι εκκλήσεις για προστασία των ιερών και οσίων. Οι άλλες εκκλήσεις για τιμωρία εκείνων που διέπραξαν απόπειρες πατροκτονίας, αδελφοκτονίας, πολιτικής δολοφονίας.

Επειδή δεν έχει νόημα καμιά παραίνεση στους αυτουργούς αυτών των κατασκευών, καλό είναι να θυμίσουμε.

Πρώτον ότι ο Τσίπρας δήλωσε ότι θα παραμείνει και παραμένει στεγανά ουδέτερος. Πειθαρχούμε σε ό, τι αποφασίσουν τα μέλη μας, αυτή είναι η αμετακίνητη άποψή του.

Δεύτερον, το τελευταίο για το οποίο μπορεί να κατηγορηθεί είναι ότι οργάνωνε στη διαδρομή του οποιουδήποτε είδους συνωμοσίες εσωκομματικού τύπου, ή ότι χρησιμοποίησε βολικές θεωρίες περί εχθρών εντός των τειχών. Σιγά μην το κάνει τώρα. Και τρίτον, αυτό που από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι τον ενδιαφέρει είναι η ενότητα και το αύριο του κόμματος. Καμιά ανοχή στην εμπάθεια, τις ακρότητες, τους ποικίλους ρατσισμούς και την τοξικότητα.

Και μπορούμε βάσιμα να υποθέσουμε, ξέροντας τη διαδρομή του, ότι αυτό που ζητά και περιμένει είναι να στηρίξουν όλοι από Δευτέρα, χωρίς επιφυλάξεις και αστερίσκους, αυτόν ή αυτή που τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα επιλέξουν. Χωρίς τεχνητούς φόβους και με γνήσιο πάθος…