ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ένα βήμα από τη διάλυση και ο Κασσελάκης… κάνει βόλτες στη Νέα Υόρκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ ένα βήμα από τη διάλυση και ο Κασσελάκης… κάνει βόλτες στη Νέα Υόρκη
Twitter

Την ώρα που στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί ορυμαγδός, με τα στελέχη να έχουν χωριστεί σε στρατόπεδα και να «πυροβολούν» αδιακρίτως στα social media, ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει τις βόλτες του στη Νέα Υόρκη.

Χωρισμένα σε στρατόπεδα είναι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να οδηγήσει στα κομματικά όργανα τον Στέφανο Τζουμάκα έτσι ώστε να διαγραφεί από το κόμμα. Αυτό, ωστόσο, δεν φαίνεται να ενοχλεί ιδιαίτερα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και συνεχίζει… απτόητος τις βόλτες του!

Μάλιστα, όπως ανάρτησε στο Twitter ο ανταποκριτής του Mega στις ΗΠΑ, Πέτρος Κασφίκης, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έδειξε να ασχολείται ιδιαίτερα με όσα διαδραματίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Σε «πηγαδάκι» στο μετρό της Νέας Υόρκης, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «δεν ασχολούμαι με την μικροπολιτική», όταν η συζήτηση πήγε στο θέμα της διαγραφής του Στέφανου Τζουμάκα.

Ο Κασσελάκης κάνει διαγραφές και προκαλεί την οργή των στελεχών

Εξαρχής η επόμενη ημέρα για τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ήταν… ρόδινη. Τα… όργανα για τον Στέφανο Κασσελάκη είχαν αρχίσει από τη βραδιά της εκλογικής του νίκης, ωστόσο, όσο κυλά ο καιρός και αρχίζει να διαγράφει την πορεία του στην προεδρία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόσο βαθαίνει το «ρήγμα» με τα στελέχη που αντιτίθεται στα σχέδιά του.

Η απόφασή του να αρχίσει πλέον τις διαγραφές, έβαλε νέα «βόμβα» στα θεμέλια της – ούτως ή άλλως εύθραυστης – ενότητας με αποτέλεσμα να αρχίσει νέος κύκλος εσωστρέφειας. Το μήνυμα που ανάρτησε ο Στέφανος Κασελάκης στα social media με το οποίο επί της ουσίας οδηγεί σε διαγραφή τον Στέφανο Τζουμάκα, πυροδότησε έντονες αντιδράσεις από ιστορικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Φίλης «απασφάλισε» ξανά κατά του Στέφανου Κασσελάκη, αναφέροντας πως η ενέργειά του ήταν απαράδεκτη και δείχνει άγνοια για το καταστατικό και τη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος. «Με ανάρτηση από το Μαϊάμι ο κ. Κασσελάκης δείχνει πως εννοεί την περιβόητη "αδιαμεσολάβητη εκπροσώπηση" των μελών του κόμματος. Δείχνει επίσης πως εννοεί το Συνέδριο τη διεξαγωγή του οποίου συνεχώς αναβάλλει. Με διαγραφές διαφωνούντων!», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σκληρή ήταν και η στάση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος έκανε λόγο για «σημεία των καιρών» και έστρεψε τα βέλη του προς τον Στέφανο Κασσελάκη. «Υπάρχει το "θέτει τον εαυτό του εκτός κόμματος". Υπάρχει επίσης η "παραπομπή στην επιτροπή δεοντολογίας". Δυσκολεύομαι να κατανοήσω πως τα δυο μπορούν να ισχύουν την ίδια στιγμή. Σημείο των καιρών και αυτό», έγραψε στο Facebook ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Από την πλευρά του, ο ίδιος ο Στέφανος Τζουμάκας μίλησε για δημοκρατική εκτροπή και ήταν οργισμένος με τον Στέφανο Κασσελάκη. «Δεν είναι η πρώτη δημοκρατική εκτροπή που γνωρίζω στην πολιτική μου διαδρομή. Πρόεδρος κόμματος χωρίς να έχει την αρμοδιότητα και παραβιάζοντας το Καταστατικό, ανακοίνωσε ότι «έθεσα εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», για τις πολιτικές μου απόψεις, τις οποίες πάντα εξέφραζα δημόσια», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Για αυταρχικές γραμμές μακριά από τις αρχές και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε και ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανακοίνωσε την αντικαταστατική διαγραφή του Στεφανου Τζουμάκα. Δεν θα κρίνω τις δηλώσεις του για τις οποίες τον λόγο θα έπρεπε να έχουν τα αρμόδια όργανα. Αλλά θα πω το εξής: η επίκληση της συλλογικότητας και των κανόνων δεν μπορεί να είναι επιλεκτική και κυρίως δεν μπορεί να ανοίγει το δρόμο για αυταρχικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές στις γραμμές μας», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, δεν φαίνεται να... ιδρώνει από τις αντίθετες φωνές. Σύμφωνα με όσα διακινούνται τις τελευταίες ώρες, φαίνεται πως υπάρχει η απόφαση να δείξουν την πόρτα της εξόδου στους διαφωνούντες με τον Στέφανο Κασσελάκη. «Μάλλον ο Νίκος Φίλης δεν είδε, δεν άκουσε, δεν διάβασε την αναφορά του Στέφανου Τζουμάκα στον ΣΚΑΪ ότι «έχει εγκατασταθεί η «ολιγαρχία» και η «διαπλοκή» μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στρεφόμενος ευθέως συνολικά εναντίον του κόμματος και των μελών του», αναφέρουν πηγές της ηγεσίας του κόμματος και προσθέτουν:

«Η επίκληση αυτή του Νίκου Φίλη ότι η δήλωση του Στέφανου Τζουμάκα αφορούσε πολιτική ή και προσωπική κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι προσχηματική».

Μάλιστα, ανέφεραν με νόημα πως «Αν ο Νίκος Φίλης ή οποιοδήποτε στέλεχος ή μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συμμερίζεται την συγκεκριμένη αναφορά του Στέφανου Τζουμάκα, τίθεται το ερώτημα, γιατί παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ;»

Σχετικές ειδήσεις