ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: «Εκτός κλίματος ο Ερντογάν, απαιτείται πολιτική λύση για το Παλαιστινιακό»

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: «Εκτός κλίματος ο Ερντογάν, απαιτείται πολιτική λύση για το Παλαιστινιακό»
EUROKINISSI.

«Ακούμε πολύ κολακευτικά λόγια για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Μπορούμε και κάνουμε πρωταθλητισμό στην ευρωπαϊκή ανάπτυξη», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής, στις Βρυξέλλες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε αρχικά στον πόλεμο στο Ισραήλ, υπογραμμίζοντας πως «υπάρχει ευρεία ανησυχία για επέκταση της κρίσης. Η Ευρώπη στέκεται στην πρώτη γραμμή για να βοηθήσει να φθάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα» και συμπλήρωσε ότι χρειάζεται «μία λύση που στηρίζεται στη φιλοσοφία δύο κρατών.

Το πρόβλημα ασφαλείας του Ισραήλ δεν πρόκειται να αντιμετωπισθεί μόνο με όρους ασφαλείας, αλλά και με πολιτική λύση. Καταλήξαμε σε έναν ικανοποιητικό κοινό τόπο», μιλώντας από τις Βρυξέλλες, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής.

Αναφορικά με τη στάση του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συνεχίζει να στηρίζει τη Χαμάς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε ότι «είμαι κατηγορηματικός». Η Χαμάς είναι μία τρομοκρατική οργάνωση και δεν εκφράζει τον παλαιστινιακό λαό ο οποίος εκφράζεται θεσμικά μέσα από την παλαιστινιακή αρχή.

Αν δει κανείς τις θηριωδίες που διαπράχθηκαν στο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου είναι δύσκολο να καταλήξει κανείς στο αντίθετο συμπέρασμα. Ο Πρόεδρος (σ.σ. Ρετζέπ Ταγίπ) Ερντογάν είναι τελείως εκτός κλίματος όταν δεν αναγνωρίζει αυτή την πραγματικότητα για αυτό που συνιστά η Χαμάς.

Διαφωνούμε σε αυτό, αλλά δεν θεωρώ ότι πρέπει να επηρεάσει τις σχέσεις μας. Παραμένουμε εστιασμένοι στη θετική μας ατζέντα και το χρονοδιάγραμμα όπως έχει καθορισθεί για να φθάσουμε στο ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας», μεταξύ άλλων.

«Ακούμε πολύ κολακευτικά λόγια για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Μπορούμε και κάνουμε πρωταθλητισμό στην ευρωπαϊκή ανάπτυξη», προσέθεσε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης.

Σχετικές ειδήσεις