ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποστολάκης: Με τον Τσακαλώτο δεν υπάρχει πλέον γέφυρα

Αποστολάκης: Με τον Τσακαλώτο δεν υπάρχει πλέον γέφυρα

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος βρίσκεται - όπως ο ίδιος άφησε να εννοηθεί - ένα βήμα πριν την έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Κόβονται» οι γέφυρες με Ευκλείδη Τσακαλώτο,ο οποίος βρίσκεται ένα βήμα πριν από την έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως προανήγγειλε χθες και ήδη άρχισαν οι πρώτες αντιδράσεις.

Ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Αποστολάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε με νόημα πως δεν υπάρχει πλέον γέφυρα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, κόβοντας επί της ουσίας κάθε συζήτηση συνεννόησης εντός κόμματος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει μία φάση στην οποία υπάρχει μία 'επώδυνη εγκυμοσύνη', ξεφεύγει από τα όρια της φυσιολογικής αντιπολότητας, γίνεται πιο ένονη η διαφοροποίηση», δήλωσε το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ ο Ευάγγελος Αποστολάκης επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Κληθείς να σχολιάσει την χθεσινή τοποθέτηση του Ευκλέιδη Τσακαλώτου ο ίδιος δήλωσε: «Ο κ. Τσακαλώτος έδειξε ότι δεν υπάρχει γέφυρα» και πρόσθεσε «πιστεύω ότι θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα πολύ γρήγορα».

Σχετικά με τον Στέφανο Κασσελάκη είπε: «Ο πρόεδρος έδωσε σε όλους ευκαιρίες, είπε εξαρχής ότι είναι ενωτικός, έκανε προσκλήσεις».

«Τα περιθώρια τελειώνουν, ωστόσο η δουλειά που έχει να γίνει είναι μεγάλη και χρειάζονται όλοι», πρόσθεσε ο κ. Αποστολάκης.

Αναφορικά με το ζήτημα των διαγραφών ο ίδιος σχολίασε: «Ο πρόεδρος δεν έκανε πρόχειρη ενέργεια με τις διαγραφές, υπήρχαν λόγοι. Για να διορθωθεί η κατάσταση πρέπει να κάνουν και εκείνοι κάτι».

«Εξελέγει ένας πρόεδρος, θα έπρεπε να του δοθεί η ευκαιρία. Από την πρώτη μέρα έχουμε αντίδραση», είπε, ενώ τέλος δήλωσε πως «αυτή η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να λήξει πολύ σύντομα».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, άνοιξε χθες την πόρτα της εξόδου λέγοντας τόνισε πως «δεν μπορεί να υπάρξει περηφάνεια στο κόμμα», ενώ έκανε λόγο για «τοξικό κλίμα», «αρχηγισμό» και «κυβερνητισμό» στον ΣΥΡΙΖΑ, ασκώντας κριτική στην ηγεσία Κασσελάκη.

«Στην Πολιτική Γραμματεία 17 μέλη κάναν 17 καλές ομιλίες, κριτική στον πρόεδρο, για το τι είπε στο ΣΕΒ, για το Ισραήλ. Το εντυπωσιακό ήταν ότι ουδείς από την άλλη πλευρά απάντησε. Κανένας. Τι μάθημα παίρνω εγώ; Ότι η πολιτική συζήτηση δεν τους αφορά. Το πρόγραμμα του Συνεδρίου δεν τους αφορά. Τους αφορά ένας μηχανισμός που θεωρούν ότι έχουν πλειοψηφία. Πολιτική συζήτηση μ’ αυτούς τους όρους είναι δύσκολη. Το ερώτημα είναι αν με αυτή τη ρευστοποίηση, με αυτόν τον αρχηγισμό και αυτό το τοξικό κλίμα, αν μπορούμε να είμαστε σε αυτό το κόμμα. Αυτό το τοξικό κλίμα, δεν το έχω ξανασυναντήσει», είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε, πάντως, ότι «τα προβλήματα άρχισαν πολύ πριν την ηγεσία του Κασσελάκη».

Κλείνοντας, σημείωσε: «Όταν κατέβηκα υποψήφιος πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ, είπα είτε χάσω είτε κερδίσω θέλω να φέρω πίσω την υπερηφάνεια των ανθρώπων της Αριστεράς. Λυπάμαι, το θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο να υπάρχει αυτή η περηφάνεια σ΄αυτό το κόμμα».