ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βίτσας για Κασσελάκη: «Και ένα παιδί 7 ετών τα λέει αυτά - Η ρηχότητα είναι κι αυτή πολιτική άποψη»

Βίτσας για Κασσελάκη: «Και ένα παιδί 7 ετών τα λέει αυτά - Η ρηχότητα είναι κι αυτή πολιτική άποψη»

«Δεν έχω ενδιαφέρον για τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε σε νέες του δηλώσεις ο Δημήτρης Βίτσας.

Για τις καταγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Δημήτρης Βίτσας ο οποίος αποχώρησε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκτοξεύοντας νέα «πυρά» κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο κ.Βίτσας μίλησε στον ΣΚΑΪ και όπως υπογράμμισε «αφού έχουμε φύγει κι έχουμε διαγραφεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που μας απασχολεί είναι πώς θα καταλήξουμε σε ένα σχέδιο και πώς θα το βάλουμε μπροστά».

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξουν κι άλλες αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι σε όλη την Ελλάδα φεύγει κόσμος από τις οργανώσεις και εκτίμησε πως θα φύγουν στελέχη και από την Κεντρική Επιτροπή.

Για την Έφη Αχτσιόγλου είπε πως εύχεται να συναντηθούνμ ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι έχει μετακινηθεί και πως πλέον δεν ανήκει στην ριζοσπαστική Αριστερά.

Σύμφωνα και με τις δημοσκοπήσεις, όπως είπε, οι πολίτες τον κατατάσσουν στην κεντροδεξιά, είναι προβληματική η εκφώνηση του πολιτικού του λόγου του Στέφανου Κασσελάκη.

Ερωτηθείς ποιος θα είναι κερδισμένος από όλη αυτή τη διαδικασία απάντησε ότι θα φανεί το επόμενο χρονικό διάστημα με πρώτο σταθμό τις ευρωεκλογές και πρόσθεσε πως κυρίαρχο θέμα είναι ποιος θα βάζει ατζέντα.

«Αυτή την στιγμή την ατζέντα τη βάζει ο κ. Μητσοτάκης» είπε.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, είπε πως είναι «στην περιοχή του γελοίου αυτά που είπε για την 5η φάλαγγα. Δεν ήταν στην Ελλάδα, δεν ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν ξέρουμε αν ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, και έρχεται και λέει πράγματα που δεν ξέρει για τον ΣΥΡΙΖΑ. Άρα κάποιος του τα είπε».

Για όσους αποχώρησαν από την Κουμουνδούρου συμπλήρωσε ότι αυτό δείχνει θάρρος. «Δεν πάμε σε κάτι άγνωστο, πάμε στη συνάντηση των δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς και τη διαμόρφωση ενός πολιτικού χώρου που θα διαμορφώνει τις εξελίξεις. Ο Στέφανος Κασσελάκης θα μείνει με μια μικρή ομάδα με λειψές ως καθόλου οργανώσεις και μια αντίληψη περί κόμματος πολύ βολική και που ταιριάζει στον 19ο αιώνα. Αρχηγικά κόμματα χωρίς δομή αλλά μόνο με αρχηγό δεν υπάρχουν πια».

Σε ερώτηση αν κ. Κασσελάκης μπορεί να κερδίσει τον κ. Μητσοτάκη απάντησε: «Δεν θεωρώ ότι μπορεί να κερδίζει τον Μητσοτάκη, αλλά και αν τον κερδίσει τι θα προσφέρει στη χώρα;».

Έπειτα σχολίασε ότι στον λόγο του κ. Κασσελάλη υπάρχει μια δεξιά αντίληψη, όπως και η αντίληψη ότι πολιτική είναι να μιλάς με χονδροειδή τρόπο. «Και ένα παιδί 7 χρονών τα λέει αυτά» είπε και πρόσθεσε πως «και η ρηχότητα πολιτική άποψη είναι».

Σχετικά με το ΜΕΡΑ 25 εξήγησε πως αναγνώρισε ότι είναι στις δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς. «Αν υπάρχει μια συλλογική ηγεσία και όχι ο στρατηλάτης ηγέτης μπορεί να συναντηθούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν έχω ενδιαφέρον για τον ΣΥΡΙΖΑ, μετακινήθηκε, είναι κάτι διαφορετικό. Πρέπει εγώ να υποταχθώ σε αυτό; Καθαρά και όμορφα λέω εγώ δεν μπορώ».