ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: «Υποδεχόμαστε με θέρμη την παράταση της ανθρωπιστικής παύσης στη Μέση Ανατολή»

Γεραπετρίτης: «Υποδεχόμαστε με θέρμη την παράταση της ανθρωπιστικής παύσης στη Μέση Ανατολή»
EUROKINISSI.

Ο Υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι «αυτό δημιουργεί μικρό περιθώριο προκειμένου να εργασθούμε για μία μόνιμη ειρήνευση στην περιοχή».

«Οι τελευταίες εικόνες από τη Μέση Ανατολή μάς κάνουν λίγο πιο αισιόδοξους», υπογράμμισε σήμερα (28/11) ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, Γιώργος Γεραπετρίτης, προσερχόμενος στη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες.

Ακόμη, ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε πως «το ΝΑΤΟ συνεχίζει την πορεία του με σθένος», ενώ, επανέλαβε ότι «η Ελλάδα ήταν πάντοτε στην “αιχμή” της συζήτησης για την ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στη Συμμαχία και την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Υπουργού Εξωτερικών:

«Πρώτα απ’ όλα, θα ήθελα να υποδεχθώ με θέρμη την παράταση της ανθρωπιστικής παύσης στη Μέση Ανατολή. Οι εικόνες που μας φθάνουν από την απελευθέρωση των ομήρων, τη διοχέτευση της ανθρωπιστικής βοήθειας και τις προσπάθειες που γίνονται στο πεδίο, μας κάνουν λίγο πιο αισιόδοξους ότι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη μεγάλη ανθρωπιστική κρίση.

Βεβαίως μας δίνουν και ένα μικρό περιθώριο για να μπορέσουμε να εργασθούμε για μία μόνιμη ειρήνευση στην περιοχή. Εν μέσω της κρίσης στην Μέση Ανατολή, αλλά και αυτής που συνεχίζεται επί μακρόν στην Ουκρανία, η Βορειοατλαντική Συμμαχία συνεχίζει την πορεία της με σθένος, ενότητα και αλληλεγγύη προς τα κράτη τα οποία δοκιμάζονται. Θα συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία.

Ελπίζουμε σύντομα να υποδεχθούμε και επίσημα τη Σουηδία, ως νέο μέλος της Συμμαχίας. Θα συζητήσουμε και για την Ουκρανία, όπως επίσης και τα Δυτικά Βαλκάνια. Η Ελλάδα ήταν πάντοτε στην “αιχμή” της συζήτησης για την ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στη Συμμαχία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όλα αυτά με το βλέμμα στην 75η επέτειο από την ίδρυση της Συμμαχίας, η οποία έχει συμβάλλει καθοριστικά στην παγκόσμια αρχιτεκτονική ασφάλειας και θα συνεχίσει να το πράττει με σθένος».

Σχετικές ειδήσεις