ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Συνάντηση των επικεφαλής CIA και Μοσάντ στη Ντόχα – Συζητήσεις για τους ομήρους

Ισραήλ: Συνάντηση των επικεφαλής CIA και Μοσάντ στη Ντόχα – Συζητήσεις για τους ομήρους
AP.

Οι αρχηγοί της CIA και της Μοσάντ συναντήθηκαν με τον Πρωθυπουργό του Κατάρ.

Οι επικεφαλής των CIA και Μοσάντ βρίσκονται στη Ντόχα και μάλιστα, συνομίλησαν με τον Πρωθυπουργό του Κατάρ. Συγκεκριμένα, συζητήθηκε σχέδιο που θα αφορά την απελευθέρωση και των λοιπών ομήρων, πέραν των γυναικών και των παιδιών, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Στη συνάντηση του Ντέιβιντ Μπαρνέα και του Ουίλιαμ Μπερνς με τον Μοχάμεντ αλ Τάνι συμμετείχαν και Αιγύπτιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Οι Μπαρνέα και Μπαρνς θα συναντηθούν, επίσης, με τον Εμίρη του Κατάρ, Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι και τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης που «τρέχουν» τις συνομιλίες με τη Χαμάς.

Ο σκοπός της συνάντησης είναι διττός. Αρχικά, να προσδιορισθούν οι επόμενες συναλλαγές για την απελευθέρωση των υπόλοιπων ομήρων και κατά δεύτερον, να καθορισθούν και να ενισχυθούν οι μηχανισμοί διαμεσολάβησης για τις δύο τελευταίες πράξεις ανταλλαγής που θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο.

Εντωμεταξύ, το Υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ, το οποίο μεσολαβεί μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των απαχθέντων, ανακοίνωσε ότι δεν είναι σε θέση να εξακριβώσει πόσοι παραμένουν στη Λωρίδα της Γάζας πέραν των 20 που αναμένεται να απελευθερωθούν σήμερα και αύριο.

Ακόμη, η Ντόχα τόνισε ότι ο βασικός στόχος για τις διαπραγματεύσεις είναι μία μόνιμη κατάπαυση του πυρός μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων πλευρών.

Σχετικές ειδήσεις