ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το «κίνημα της μπλε γραβάτας»: Μετά τον βασιλιά Κάρολο ακολούθησαν Πάιατ και Χατζηδάκης

Το «κίνημα της μπλε γραβάτας»: Μετά τον βασιλιά Κάρολο ακολούθησαν Πάιατ και Χατζηδάκης
Twitter / @AsstSecENR

Ο Τζέφρι Πάιατ και ο Κωστής Χατζηδάκης συμμετέχουν στο 25ο ετήσιο Forum «Invest in Greece» του Capital Link στη Νέα Υόρκη

Ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης βρίσκεται στο 25ο ετήσιο Forum «Invest in Greece» του Capital Link που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη.

Ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ και ο Κωστής Χατζηδάκης εμφανίστηκαν μπροστά στον φωτογραφικό φακό φορώντας και οι δύο γραβάτα με την ελληνική σημαία όπως εκείνη που φορούσε ο βασιλιάς Κάρολος στη Διάσκεψη Κορυφής COP28.

Χατζηδάκης και Πάιατ δεν παρέλειψαν να αναρτήσουν τη φωτογραφία τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τον Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών με αρμοδιότητα την ενέργεια, να υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την κυβερνητική στήριξη της Ελλάδας στην ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και να συγχαίρει την Αθήνα για την πορεία της οικονομίας.

«Η Ελλάδα να γίνει πρότυπο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την Ευρώπη. Συγχαρητήρια και για την αξιολόγηση του χρέους σε επενδυτική βαθμίδα!», έγραψε συγκεκριμένα ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Η ιστορία πίσω από την ελληνική γραβάτα του Καρόλου που προκάλεσε αίσθηση στη Διάσκεψη Κορυφής COP28

Υπενθυμίζεται ότι ο βασιλιάς Κάρολος στη Διάσκεψη Κορυφής COP28 θέλησε να δείξει τη στήριξή του στην ελληνική θέση για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα αλλά και την αποδοκιμασία στον Βρετανό πρωθυπουργό που ακύρωσε την προγραμματισμένη του συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

(Photo by Chris Jackson/Getty Images)

Η γραβάτα με την ελληνική σημαία που έχει βάλει κατ' επανάληψη ο Κάρολος πιστεύεται ότι αγοράστηκε σε μια από τις επισκέψεις του Μονάρχη στην Αθήνα. Είναι ένα κομμάτι από την «Pagoni Maison des Cravates», μια πολυτελή μπουτίκ που βρίσκεται στο Κολωνάκι της Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια της ιστορίας της, η μπουτίκ έχει ντύσει Πρόεδρους της Ελληνικής Δημοκρατίας, πολιτικούς, καλλιτέχνες και διάσημους ξένους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο βασιλιάς Κάρολος φορά ελληνική γραβάτα. Τον προηγούμενο μήνα, ο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ Β', μαζί με τη σύζυγό του Καμίλα, επισκέφθηκαν την Κένυα.

Τότε, ο Κάρολος επέλεξε να φορέσει ένα ριγέ μπλε κοστούμι και μπλε γραβάτα με άρωμα Ελλάδας Συγκεκριμένα, επέλεξε μια γραβάτα με γαλάζιο και λευκό μοτίβο του ελληνικού brand Thalassa Collection, που εδρεύει στο Κολωνάκι.

Ο Κάρολος επιλέγει συχνά να φορέσει τη συγκεκριμένη γραβάτα, που φαίνεται να είναι μία από τις αγαπημένες του.