ΚΟΣΜΟΣ

Η ιστορία πίσω από την ελληνική γραβάτα του Καρόλου που προκάλεσε αίσθηση στη Διάσκεψη Κορυφής COP28

Η ιστορία πίσω από την ελληνική γραβάτα του Καρόλου που προκάλεσε αίσθηση στη Διάσκεψη Κορυφής COP28
(Photo by Chris Jackson/Getty Images)

Η διπλωματία της γραβάτας - Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου με αφορμή την κρίσης στις ελληνοβρετανικές σχέσεις

Εν αντιθέσει με την αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ ο γιος της Κάρολος, είναι παγκοσμίως γνωστός ως ένθερμος φιλέλληνας. Αυτό το δείχνει - πέραν των επισκέψεών του στην Ελλάδα - και με τις στιλιστικές του επιλογές.

Το τελευταίο διάστημα μάλιστα έχει φόρεσε γραβάτα με την ελληνική σημαία. Τόσο κατά την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Νότιας Κορέας στο Λονδίνο όσο και σήμερα στο Ντουμπάι στην Διάσκεψη Κορυφής για το Κλίμα COP28.

Μια κίνηση καθόλου τυχαία, αφού με τη κίνηση αυτή θέλησε να δείξει τη στήριξή του στην ελληνική θέση για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα αλλά και την αποδοκιμασία στον Βρετανό πρωθυπουργό που ακύρωσε την προγραμματισμένη του συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

(Photo by Chris Jackson/Getty Images)

Η γραβάτα με την ελληνική σημαία που έχει βάλει κατ' επανάληψη ο Κάρολος πιστεύεται ότι αγοράστηκε σε μια από τις επισκέψεις του Μονάρχη στην Αθήνα. Είναι ένα κομμάτι από την «Pagoni Maison des Cravates», μια πολυτελή μπουτίκ που βρίσκεται στο Κολωνάκι της Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια της ιστορίας της, η μπουτίκ έχει ντύσει Πρόεδρους της Ελληνικής Δημοκρατίας, πολιτικούς, καλλιτέχνες και διάσημους ξένους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο βασιλιάς Κάρολος φορά ελληνική γραβάτα. Τον προηγούμενο μήνα, ο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ Β', μαζί με τη σύζυγό του Καμίλα, επισκέφθηκαν την Κένυα.

Τότε, ο Κάρολος επέλεξε να φορέσει ένα ριγέ μπλε κοστούμι και μπλε γραβάτα με άρωμα Ελλάδας Συγκεκριμένα, επέλεξε μια γραβάτα με γαλάζιο και λευκό μοτίβο του ελληνικού brand Thalassa Collection, που εδρεύει στο Κολωνάκι.

Ο Κάρολος επιλέγει συχνά να φορέσει τη συγκεκριμένη γραβάτα, που φαίνεται να είναι μία από τις αγαπημένες του.