ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αλέξης Τσίπρας σε ρόλο «μαέστρου» για τη συσπείρωση της ευρωπαϊκής Κεντροαριστεράς

Ο Αλέξης Τσίπρας σε ρόλο «μαέστρου» για τη συσπείρωση της ευρωπαϊκής Κεντροαριστεράς

Οι κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο για τις ευρωεκλογές 

Ήταν 29 Ιουνίου όταν ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωνε ότι παραιτείται από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και άνοιγε το δρόμο για την διαδοχή του. «Κατανοώ την ανάγκη για ένα νέο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ και αποφάσισα να παραμερίσω για να περάσει», δήλωνε.

Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει μείνει αδιάφορος από τα διαλυτικά φαινόμενα που καταγράφονται στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού με δική του πρωτοβουλία συναντήθηκε με κορυφαία στελέχη του κόμματος, από τα οποία ζήτησε είτε να παραμείνουν, είτε να κάνουν υπομονή.

Μάλιστα σύμφωνα με δημοσίευμα της Απογευματινής, το επιχείρημα του Τσίπρα στους συνομιλητές του ήταν πως μετά τις Ευρωεκλογές θα προκύψουν εξελίξεις, αν και στην πραγματικότητα προεξοφλούσε το αρνητικό αποτέλεσμα, με ό,τι αυτό θα σήμαινε για την παραμονή του Στέφανου Κασσελακη στην προεδρία.

Παρά τις προσπάθειες του κ. Τσίπρα η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε και ιστορικά στελέχη του κόμματος, όπως ο κάποτε αντιπρόεδρος, Γιάννης Δραγασάκης αδρανοποιήθηκαν δηλώνοντας την αντίθεσή τους με την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εσωκομματικές εκλογές.

Μήνυμα συσπείρωσης με «όχημα» τους Ευρωπαίους Σοσιαλδημοκράτες ηγέτες

Έτσι, ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζοντας καλύτερα από όλους ότι η πίεση που υπάρχει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσει στον ίδιο, σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα. Σύμφωνα δε με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες που επικαλείται η Απογευματινή, ετοιμάζει για την Άνοιξη μία μεγάλη εκδήλωση στην Αθήνα, με τα ταξίδια του σε Ρώμη και Παρίσι να μην είναι καθόλου τυχαία.

Στην εκδήλωση, προσκεκλημένοι θα είναι σημαντικές προσωπικότητες της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ κ.α.

Οι προσκλήσεις έχουν ήδη σταλεί και το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα ουσιαστικά περιμένει τις απαντήσεις για να οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα της εκδήλωσης αλλά και η ημερομηνίες, που σε κάθε περίπτωση θα είναι πριν τις ευρωεκλογές.

Εκείνοι που γνωρίζουν πώς σκέφτεται ο πρώην πρωθυπουργός εκτιμούν ότι φιλοδοξεί να παίξει έναν ενοποιητικό ρόλο μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση αποχώρησης Κασσελάκη, της Νέας Αριστεράς αλλά και δυνάμεων της οικολογίας κλπ. Έτσι, βάζοντας μπροστά Ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες ηγέτες θέλει να στείλει το μήνυμα της συσπείρωσης όλων των δυνάμων της Κεντροαριστεράς.