ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση PULSE: Προβάδισμα 18,5% για τη Νέα Δημοκρατία, παραμένει δεύτερο το ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση PULSE: Προβάδισμα 18,5% για τη Νέα Δημοκρατία, παραμένει δεύτερο το ΠΑΣΟΚ

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το μεγάλο της προβάδισμα, με το ΠΑΣΟΚ να παραμένει δεύτερο και τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι ξανά τρίτος, σύμφωνα με τη νεότερη δημοσκόπηση της PULSE.

Στη δημοσκόπηση της PULSE, που δημοσιοποιήθηκε στο αποψινό (21/12) κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, Νέα Δημοκρατία και Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφουν υπεροχή έναντι των αντιπάλων τους, ενώ, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής εδραιώνεται στη δεύτερη θέση, με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να είναι τρίτος.

«Διχασμένη» εμφανίζεται η κοινή γνώμη σε ό,τι αφορά τη μεγάλη μεταρρύθμιση που έχει θέσει η κυβέρνηση στο δημόσιο βήμα, δηλαδή την ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων. Παράλληλα, στο μεγάλο ζήτημα που κυριαρχεί για άλλη μία φορά στην επικαιρότητα και αφορά την οπαδική βία, οκτώ στους δέκα πολίτες πιστεύουν ότι αποτελεί μέρος ευρύτερου κοινωνικού θέματος εκδηλώσεων βίας.

Μη κρατικά Πανεπιστήμια

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «πώς αντιμετωπίζετε τη λειτουργία μη κρατικών ανώτατων ιδρυμάτων», το 47% απαντά σίγουρα / μάλλον θετικά, ενώ, το 40% απαντά σίγουρα / μάλλον αρνητικά.

Το γεγονός ότι η πλάστιγγα «γέρνει» προς την απόφαση να επιτραπεί η λειτουργία τους, φαίνεται πιο ξεκάθαρα στην ερώτηση «λειτουργία μη κρατικών ανώτατων ιδρυμάτων: Με ποια τοποθέτηση συμφωνείτε περισσότερο;», στην οποία το 30% απαντά «θα επιθυμούσα να μην επιτραπεί», ενώ, το 26% λέει ότι θα προτιμούσε να επιτραπεί και το 28% ότι «δεν έχω πρόβλημα αν επιτραπεί». Αδιάφορο για το ζήτημα δηλώνει το 5% των ερωτηθέντων και το 11% δήλωσε δεν ξέρω ή δεν απάντησε.

πανεπιστήμια
πανεπιστήμια- τοποθέτηση

Η ακρίβεια απασχολεί επτά στους δέκα πολίτες

Το «κύμα» ανατιμήσεων παραμένει το νούμερο 1 πρόβλημα για τους πολίτες, με το 69% να απαντούν «πολύ» στην ερώτηση «πόσο σας απασχολούν η ακρίβεια και οι αυξήσεις των τιμών», ενώ, ο πληθωρισμός στα τρόφιμα αποτελεί τον μεγαλύτερο «βραχνά» για τον κόσμο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της PULSE, που δημοσιοποιήθηκε στο αποψινό (21/12) κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ.

Οπαδική βία και μέτρα αντιμετώπισης

Στο θέμα της οπαδικής βίας, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση της PULSE πιστεύει ότι αποτελεί μέρος ευρύτερου κοινωνικού θέματος εκδηλώσεων βίας (ποσοστό 81%), ενώ το 14% εκτιμά ότι οφείλεται σε χαρακτηριστικά του χώρου του αθλητισμού.

οπαδική βία- αιτία

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν για την αντιμετώπιση του φαινομένου, το 43% πιστεύει ότι κινούνται προς τη σωστή κατέυθυνση, όμως, χρειάζονται κάποιες διορθώσεις, ενώ το 11% εκτιμά ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση και όπως πρέπει. Πάντως, το 34% δηλώνει ότι τα μέτρα είναι προς λαθασμένη κατεύθυνση, ενώ το 12% δηλώνει «δεν ξέρω / δεν απαντώ / δεν έχω άποψη».

μέτρα για τη βία- αξιολόγηση

Σχετικές ειδήσεις