ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα στις 19:00 η τελετή παράδοσης - παραλαβής υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Σήμερα στις 19:00 η τελετή παράδοσης - παραλαβής υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επιστρέφει ξανά στο πιο γνώριμο για εκείνον υπουργείο: αυτό του Προστασίας του Πολίτη

Το απόγευμα της Πέμπτης 4 Ιανουαρίου και συγκεκριμένα στις 19:00 α πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» η τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επιστρέφει ξανά στο πιο γνώριμο για εκείνον υπουργείο: αυτό του Προστασίας του Πολίτη. Τη θέση του Γιάννη Οικονόμου, μετά τον ανασχηματισμό, ανέλαβε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ενώ στη θέση του Κώστα Κατσαφάδου πηγαίνει ο βουλευτής Ηλείας, Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρακολουθούσε πολύ προσεκτικά το θέμα της ασφάλειας και ήθελε αποτελέσματα. Έτσι, μία σειρά από «καραμπόλες» όπως ο θανάσιμος τραυματισμός του αστυνομικού έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, οι πυροβολισμοί έξω από μπαρ στο Γκάζι αλλά και η βόμβα έξω από τη βάση των ΜΑΤ ήταν αυτά που δεν χωρούσαν αμφιβολία: Το υπουργείο Προστασίας έπρεπε να περάσει σε ένα πρόσωπο πολύπειρο, ένα πρόσωπο έμπειρο και αυτό για τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν ήταν άλλο από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που είχε συνδέσει το όνομά του με την εξάρθρωση των τριών από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές οργανώσεις στην Ελλάδα (17 Νοέμβρη, ΕΛΑ και Επαναστατικός Αγώνας).

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναλαμβάνει το υπουργείο Υγείας

Έτοιμος να επιστρέψει σε μια γνώριμη θέση είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης που αναλαμβάνει το υπουργείο Υγείας. Στις πρώτες του δηλώσεις στο δελτίο του Alpha, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι είναι έτοιμος για την επιστροφή του, έχει σχέδιο για τις επόμενες ημέρες και σίγουρος ότι στο τέλος της ημέρας θα τα καταφέρει.

«Αισθάνομαι τιμή και μεγάλη ευθύνη να μου αναθέσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το υπουργείο Υγείας. Ξέρω ότι είναι ένα από τα πιο σημαντικά υπουργεία της κυβέρνησής του και το ότι με επιλέγει, έχοντας ζήσει την παλιότερη θητεία μου στο υπουργείο, με γεμίζει ευθύνη» είπε αρχικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μάλιστα, στην ερώτηση για τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει, καθώς πρόκειται για μια θέση «ηλεκτρική καρέκλα», ο -μελλοντικός- υπουργός Υγείας τόνισε: «Δεν φοβάμαι. Έχω εμπιστοσύνη στις δυνατότητες τόσο στις δικές μου όσο και των ανθρώπων του υπουργείου και είναι σίγουρο ότι θα δώσουμε το καλύτερό μας εαυτό».

Μάλιστα για το έργο αλλά και τα κενά που αφήνει πίσω του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απάντησε: «Δεν πάμε για να κρίνουμε τη δουλειά των προηγούμενων, αλλά για να προσφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα. Κάθε υπουργείο είναι σημαντικό. Δεν έχω φοβηθεί ποτέ δύσκολες αποστολές στη ζωή μου και δεν θα το έκανα ούτε τώρα» και έσπευσε να συμπληρώσει: «Μην περιμένετε θαύματα μέσα σε ένα βράδυ. Όμως έχουμε σχέδιο για τις επόμενες ημέρες».

Λίγη ώρα πριν, ο Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του στο Χ, είχε πει για την επιστροφή του στο υπουργείο Υγείας:

«Η διαχρονική εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο πρόσωπό μου αποτελεί για μένα τεράστια ευθύνη. Όπως έκανα πάντα και τώρα στο υπουργείο Υγείας, θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, σε έναν χώρο γνώριμο σε μένα από το παρελθόν. Οι ανάγκες των συνανθρώπων μας για καλύτερες υπηρεσίες Υγείας είναι ο πήχης, που οφείλουμε να ξεπεράσουμε και θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για αυτό, με ανθρωπιά και αποτελεσματικότητα».

Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός αναβαθμίζει την Δόμνα Μιχαηλίδου τοποθετώντας την σε θέση υπουργού. Αμετακίνητος παραμένει ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδη παρά τα όσα ακούστηκαν προ ανασχηματισμού, ενώ αναβάθμιση θεωρείται και ο ορισμός του Παύλου Μαρινάκη στην θέση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ αναλαμβάνοντας και τις αρμοδιότητες επί του Τύπου. Παράλληλα, υφυπουργός αναλαμβάνει ένα στέλεχος της νεότερης γενιάς, ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος στο Προστασίας του Πολίτη, ενώ υφυπουργός Παιδείας, με αρμοδιότητα την Επαγγελματική Κατάρτιση αναλαμβάνει η βουλευτής Επικρατείας, Ιωάννα Λυτρίβη, στέλεχος με πολύ μεγάλη εξειδίκευση και εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα.