ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η «ανταρσία» του «στρατηγού» Πολάκη - Μετωπική με Αποστολάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Η «ανταρσία» του «στρατηγού» Πολάκη - Μετωπική με Αποστολάκη

Σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης με τον Παύλο Πολάκη, που υπήρξε ο «στρατηγός» της νίκης του στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές, φαίνεται πως κινείται ο Στέφανος Κασσελάκης.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι δύο άντρες δείχνουν να κινούνται σε εντελώς διαφορετική γραμμή για την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, με το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα για την αγορά των F35 να αποτελεί το «κερασάκι στην τούρτα», με όλα τα ενδεχόμενα να παραμένουν ανοιχτά για το μέλλον.

Ο «αψύς» κρητικός μοιάζει έτοιμος να σηκώσει «μπαϊράκι», προχωρώντας σε «ανταρσία» κατά του αρχηγού του, ερχόμενος σε αντιπαράθεση και με τον Βαγγέλη Αποστολάκη, για το ζήτημα των εξοπλισμών.

«Αν δεν σ’αρέσει, φύγε»

Από χθες το μεσημέρι, υπήρξαν πληροφορίες για άγριο καυγά ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον χανιώτη βουλευτή, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Μάλιστα, ο Στέφανος Κασσελάκης φέρεται να είπε στον στενό του συνεργάτη να φύγει αν δεν του αρέσει η αντιπολιτευτική τακτική του κόμματος.

Η Κουμουνδούρου από την πλευρά της, διαψεύδει το περιστατικό. Το ίδιο έκανε και ο Παύλος Πολάκης, φτάνοντας -καθυστερημένος- στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

«Γιατί πρέπει να απολογούμαι για οποιαδήποτε ιστορία επιστημονικής φαντασίας βγάζει οποιοσδήποτε συνάδελφος που διεκδικεί το οσκαρ ηλιθιότητας μπορείτε να μου το εξηγήσετε αυτό;», είπε στους δημοσιογράφους ο «αψύς» κρητικός, φανερά ενοχλημένος.

Ωστόσο, η φημολογούμενη αντιπαράθεση έγινε ενώπιον οκτώ κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Και ορισμένοι εξ αυτών, επιβεβαιώνουν το περιστατικό, γεγονός που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

«Άδειασμα» σε Αποστολάκη για F35;

Η Κουμουνδούρου αποφεύγει να πάρει καθαρή θέση για το νέο, γιγαντιαίο εξοπλιστικό πρόγραμμα των F35, το οποίο αν υλοποιηθεί στην πλήρη έκταση του, μπορεί το κόστος του να αγγίξει ακόμα και τα 8.2 δισεκατομμύρια ευρώ.
Με αυτό το δεδομένο, διά της ατόπου απαγωγής, από τη στιγμή που υπερψήφισε στη Βουλή της αμυντικές δαπάνες στην ψηφοφορία επί του Προϋπολογισμού, μπορούμε να υποθέσουμε ότι συμφωνεί – ασχέτως των όσων χαμηλοφώνως θέτει περί απαιτήσεως των Γενικών Επιτελείων.

Την ίδια στιγμή, ο Παύλος Πολάκης δείχνει να την αντιμετωπίζει με αρνητική διάθεση. Και θέτει εύλογα ερωτήματα σχετικά με το κόστος τους και τη χρονική συγκυρία που γίνεται αυτή η αγορά, όταν υπάρχει κολοσσιαία προβλήματα στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας.

Ωστόσο, αίσθηση προκαλεί μια ακόμα χθεσινή του τοποθέτηση για το συγκεκριμένο θέμα. «Με βάση την ενημέρωση του κύριου Δένδια ακόμα δεν ξέρουμε πόσο θα πάρουμε, τι κόστος θα έχουν, την οπλισμό θα έχουν, με τι θα τα πάρουμε και εδώ κάποιοι το παίρνουν στρατηλάτες. Θα ξεχάσουμε τι είχε γίνει στο παρελθόν με τα εξοπλιστικά;», ανέφερε ο χανιώτης βουλευτής.

Το θέμα εδώ είναι προς ποιον πήγαινε ο χαρακτηρισμός «στρατηλάτης» που χρησιμοποίησε. Θα μπορούσε να πηγαίνει προς τον Νίκο Δένδια; Πολύ πιθανό. Όμως, θα μπορούσε κάλλιστα στόχος του να είναι και ο Ευάγγελος Αποστολάκης, που όχι μόνο στηρίζει -όπως και το κόμμα, κεντρικά- τις εξοπλιστικές δαπάνες, αλλά συμφωνεί και την άποψη πως θα πρέπει το στρατηγείο της Λάρισας, στη διεθνή επιχείρηση κατά των ανταρτών Χούθι της Υεμένης. Είναι θέμα ερμηνείας…

Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, προ ημερών, μετά τη συνάντησή του με τον Νίκο Δένδια, είχε μιλήσει για «ειλικρινή ενημέρωση», κάτι με το οποίο φαίνεται να διαφωνεί ο Παύλος Πολάκης.

Σύγκρουση για τις υποσχέσεις

Πάντως, αντιπαράθεση υπήρξε και ανάμεσα στη «τρόικα» Γιάννη Ραγκούση-Θανάση Θεοχαρόπουλου-Κώστα Ζαχαριάδη και τον κρητικό βουλευτή. Αυτή τη φορά για την κοστολόγηση των εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ και το ζήτημα της αξιοπιστίας που ευλόγως προκύπτει από αυτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Ραγκούσης είπε ότι δεν γίνεται να υπόσχονται διπλασιασμό των αμοιβών των γιατρών, όταν προεκλογικά μιλούσαν για 2.000 ευρώ αρχικό μισθό.

Από την πλευρά του, ο Παύλος Πολάκης, φέρεται να απάντησε σε ιδιαιτέρως έντονο ύφος, ότι τα χρήματα που απαιτούνται, μπορούν να βρεθούν.

Σχετικές ειδήσεις