ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Αριστερά: «Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο»- Τι αναφέρουν πηγές Τεμπονέρα-Αχτσιόγλου-Χριστοδουλάκη

Νέα Αριστερά: «Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο»- Τι αναφέρουν πηγές Τεμπονέρα-Αχτσιόγλου-Χριστοδουλάκη

Στην εκδήλωση για την κεντροαριστερά, την οποία σκοπεύει να διοργανώσει «Εφημερίδα των Συντακτών», με τη συμμετοχή των Διονύση Τεμπονέρα, Έφης Αχτσιόγλου και Μανώλη Χριστοδουλάκη και η οποία έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκαν πηγές της Νέας Αριστεράς.

Όπως αναφέρουν, η Νεα Αριστερά προσκλήθηκε στην εν λόγω εκδήλωση υπό την αιγίδα της Εφημερίδας των Συντακτών. «Ανταποκριθήκαμε θετικά καθώς είμαστε πάντα ανοιχτοί στον πολιτικό διάλογο, ιδίως όταν αφορά το μέλλον του ευρύτερου χώρου», ανέφεραν χαρακτηριστικά από τη νεοσύστατη Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Συμπληρώνουν, επίσης, πως η συγκρότηση της Νέας Αριστεράς, έγινε «αναγνωρίζοντας το κενό εκπροσώπησης των κοινωνικών δυνάμεων που πλήττονται από την πολιτική της δεξιάς κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Από την παραπάνω τοποθέτηση, γίνεται σαφές ότι η Νέα Αριστερά εμφανίζεται ως πρωτοπόρος δύναμη στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της παράταξης, την ώρα που Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη αντιμετωπίζουν με αμηχανία τη σχετική συζήτηση, η οποία έχει ήδη ανοίξει.