ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Λοβέρδος «φλερτάρει» με στελέχη του ΠΑΣΟΚ – «Κλείδωσε» η θέση του εκπροσώπου του νέου κόμματος

Ο Λοβέρδος «φλερτάρει» με στελέχη του ΠΑΣΟΚ – «Κλείδωσε» η θέση του εκπροσώπου του νέου κόμματος

Τα δίχτυα του στο ΠΑΣΟΚ έχει απλώσει ο Ανδρέας Λοβέρδος προκειμένου να «αλειέυσει» στελέχη για το νέο του κόμμα

Μπαράζ παρασκηνιακών επαφών με πρώην συντρόφους του έχει κάτω από τη μύτη του ΠΑΣΟΚ, για να στελεχώσει το νέο του κόμμα του, ο Ανδρέας Λοβόρεδος ενόψει των προσεχών ευρωεκλογών.

Μπορεί να μην κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής αλλά δεν το βάζει κάτω. Στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2023 απέτυχε να επανεκλεγεί βουλευτής, κι έτσι αποφάσισε να ιδρύσει δικό του κόμμα με το οποίο θα κατέλθει στις ευρωεκλογές!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο Ανδρέας Λοβέρδος φέρεται να έχει «κλειδώσει» την ένταξη στο κόμμα του δύο στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ενώ βρίσκεται σε επικοινωνία και με αρκετά άλλα τα οποία στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος είχαν ταχθεί αναφανδόν υπέρ του.

Ειδικότερα, το πρώτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που ετοιμάζεται να μετακομίσει από τη Χαριλάου Τρικούπη στο νέο κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου είναι η Χαρά Κεφαλίδου. Η πρώην βουλευτής Δράμας του ΠΑΣΟΚ πρόκειται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να αναλάβει επικεφαλής επικοινωνίας του κόμματος Λοβέρδου.

Από τη Βόρεια Ελλάδα προέχεται και το δεύτερο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται πολύ κοντά στο κόμμα Λοβέρδου.

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ο οποίος ωστόσο δεν έχει ανοίξει τα... χαρτιά του και δεν έχει κάνει γνωστές τις διαθέσεις του.

Οι πολιτικές αυτές εξελίξεις αναμένεται να βάλουν «φωτιά» τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στον χώρο της κεντροαριστεράς.

Τα ερωτήματα που εγείρονται από τις παρασκηνιακές κινήσεις του Ανδρέα Λοβέρδου είναι:

  • Πόσους ακόμη βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα προσελκύσει ο Λοβέρδος;
  • Πώς θα απαντήσει το ΠΑΣΟΚ στις "αποχωρήσεις";
  • Ποιες είναι οι πιθανότητες επιτυχίας του νέου κόμματος Λοβέρδου;

Το βέβαιο είναι πως το «φλερτ» του Λοβέρδου με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ανοίγει έναν νέο κύκλο εξελίξεων στον χώρο της κεντροαριστεράς.

Σημειώνεται πως ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ πως θα προχωρήσει σε νέο κόμμα, το οποίο θα κινείται στον πολιτικό χώρο ανάμεσα στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Πιθανή ονομασία του κόμματος θα είναι το ΕΜΠΡΟΣ. Την κάνει την δουλειά α λα Μακρόν. Μιλάμε για σίγουρη επιτυχία. Θα σαρώσει… Όπως σάρωσε και τον Απρίλιο του 2013 όταν ανακοίνωσε την ίδρυση του κόμματος «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα». Μα και πριν από αυτό το Δεκέμβριο του 2012 είχε ιδρύσει την Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχία (ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ.). Άλλη επιτυχία αυτό.