ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγρότες – Κουτσούμπας από το Στεφανοβίκειο: «Στον δρόμο γίνεται η πραγματική μάχη»

Αγρότες – Κουτσούμπας από το Στεφανοβίκειο: «Στον δρόμο γίνεται η πραγματική μάχη»
INTIME.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, βρέθηκε στο μπλόκο των αγροτών του Στεφανοβίκειου, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επισκέφθηκε σήμερα (08/02) το μπλόκο των αγροτών του Στεφανοβίκειου, σε συνέχεια της περιοδείας του.

Ακόμη, τόνισε ότι ο αγώνας των αγροτών είναι δίκαιος, το ΚΚΕ πιέζει για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. «Στο δρόμο γίνεται η πραγματική μάχη, εδώ ενώνεται ο λαός. Η κυβέρνηση είναι πιεσμένη από τους αγώνες σας», ανέφερε στις συνομιλίες με τους συγκεντρωμένους αγρότες.

Επιπλέον, χαρακτήρισε ως «αέρα κοπανιστό» όσα λέει η κυβέρνηση για το πετρέλαιο και το ρεύμα, καλώντας να δοθεί τώρα αγροτικό αφορολόγητο πετρέλαιο και φθηνό ρεύμα με 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα. «Χρήματα έχουν και τα δίνουν σε εφοπλιστές, επιχειρηματικούς ομίλους και όχι στον λαό», υπογράμμισε μεταξύ άλλων, προσθέτοντας ότι «χρήματα δίνονται για F–35 και φρεγάτες που δεν είναι για τις αμυντικές ανάγκες της χώρας μας».

Υπογράμμισε ακόμη ότι χρειάζονται μέτρα για τα αντιπλημμυρικά έργα, να δοθούν αποζημιώσεις 100% και να «κρατούν μικρό καλάθι» για όσα ακούν περί ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι «αντίπαλος των βιοπαλαιστών αγροτών είναι οι βιομήχανοι, οι έμποροι που τούς πωλούν ακριβά τα εφόδια και αγοράζουν φθηνά τα προϊόντα τους, τα οποία μετά ο λαός τα αγοράζει ακριβά στο ράφι. Έχουν ευθύνη οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που τους στηρίζουν και στήριξαν την ΚΑΠ η οποία λειτουργεί υπέρ των τραπεζών και των μεσαζόντων», επεσήμανε.

Νωρίτερα, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ είχε βρεθεί στο μπλόκο του Αλμυρού, όπου τόνισε πως «στηρίζουμε από την πρώτη μέρα τον αγώνα σας, η κυβέρνηση πρέπει να ικανοποιήσει τα αιτήματά σας. Μόνο το ΚΚΕ καταψήφισε την ΚΑΠ που είναι καταστροφική για τους αγρότες».

Σχετικές ειδήσεις