ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρανάκης: «Αυτό που είπε ο Πάνος Βλάχος δεν είναι χιούμορ. Είναι προτροπή για φόνο»

Κυρανάκης: «Αυτό που είπε ο Πάνος Βλάχος δεν είναι χιούμορ. Είναι προτροπή για φόνο»

Πολύ καλά θα κάνουν τόσο ο Άδωνις Γεωργιάδης όσο και ο Άρης Πορτοσάλτε να κινηθούν νομικά εναντίον του Πάνου Βλάχου, επισήμανε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης

«Δεν είναι χιούμορ. Είναι προτροπή για φόνο», είπε ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης αναφορικά με τους στίχους του τραγουδιού του Πάνου Βλάχου «Μέσα σε έναν σάκο βάλτε Άδωνι και Πορτοσάλτε».

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στον σάλο που έχουν προκαλέσει οι συγκεκριμένοι στίχοι, επισημαίνοντας πως «νομίζω ότι αν αντίστοιχο σύνθημα ακουγόταν για τον κύριο Βλάχο, ο ίδιος και όλοι του οι συνάδελφοι -και σωστά- θα είχαν βγει στους δρόμους και θα μιλούσαν για στοχοποίηση και προτροπή σε βία εναντίον των ηθοποιών».

«Δεν είναι “εντάξει” επειδή διαφωνείς με κάποιον πολιτικά, να τον στοχοποιείς με τρόπο, που ο κάθε τρελός -όπως σωστά είπε ο Άδωνις (Γεωργιάδης)- να του μπει μια ιδέα και όντως να κάνει πράξη αυτό που του λες με δήθεν χιούμορ. Δεν είναι χιούμορ».

Αμέσως μετά, υπογράμμισε πως πολύ καλά θα κάνουν τόσο ο Άδωνις Γεωργιάδης όσο και ο Άρης Πορτοσάλτε να κινηθούν νομικά εναντίον του.

Μπαλάσκας: Αυτό που έκανε ο Πάνος Βλάχος διώκεται αυτεπάγγελτα

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας ανέφερε πως «Αυτό (που έκανε ο Πάνος Βλάχος) διώκεται αυτεπάγγελτα από την ελληνική δικαιοσύνη. Είμαι περίεργος, πώς δεν έχει κινητοποιηθεί ένας εισαγγελέας. Υπάρχει ειδικό άρθρο, καθώς (ο Πάνος Βλάχος) προτρέπει τον κόσμο να κάνει εγκληματική πράξη. Με την εντολή του εισαγγελέα αμέσως κινείται δικογραφία. Απορώ! Πώς δεν έχει αρχίσει αυτό το πράγμα;», διερωτήθηκε ο Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ.

Από την πλευρά του, ο Θάνος Ασκητής έκανε λόγο για παθολογία. «Ένας τραγουδιστής χρησιμοποιεί πρόσωπα της κοινωνίας και, κατά τη γνώμη μου, αυτοεξευτελίζεται», είπε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί πως ο Πάνος Βλάχος σε live εμφάνισή του στη Θεσσαλονίκη τραγούδησε τους στίχους «Μέσα σε έναν σάκο βάλτε Άδωνι και Πορτοσάλτε». Αμέσως προκλήθηκαν αντιδράσεις τόσο από τον υπουργό Υγείας, Αδωνι Γεωργιάδη όσο και από τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε.

Γεωργιάδης για Πάνο Βλάχο: Αυτό λέγεται χιούμορ;

Από την πλευρά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης έγραψε χαρακτηριστικά στα social media, «Τι κρίμα! Ο Πάνος Βλάχος είναι ένας πράγματι ταλαντούχος ηθοποιός, ο οποίος όμως θεώρησε εξυπνάδα να τραγουδήσει από σκηνής αυτό, δηλαδή “να μας βάλουν εμένα και τον Άρη Πορτοσάλτε σε ένα σάκο…” δηλαδή να μας σκοτώσουν;;; Και αυτό λέγεται χιούμορ; Και αν αύριο ένας τρελός όντως το κάνει; Τι θα λέει ο κ. Βλάχος στις οικογένειές μας “ζητώ συγγνώμη;”. Κρίμα, κρίμα, κύριε Βλάχε!».

Έτοιμος να προσφύγει στη Δικαιοσύνη ο Άρης Πορτοσάλτε για τους στίχους του Πάνου Βλάχου

Αντίστοιχα, ο Άρης Πορτοσάλτε σχολίασε: «Καλησπέρα. Ξέρετε ποιοι είναι αυτοί; Θα ήθελα πληροφορίες». Παράλληλα, ο Άρης Πορτοσάλτε ανακοίνωσε σήμερα το πρωί, Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου, την πρόθεσή του να προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του Πάνου Βλάχου για το «Μέσα σε έναν σάκο βάλτε Άδωνι και Πορτοσάλτε». «Χιούμορ με προτροπή σε φόνο δεν υπάρχει. Διάλογο με υποκινητή βίας δεν ανοίγεις. Τα περαιτέρω θα τα βρούμε στη δικαιοσύνη», ανέφερε αρχικά ο Άρης Πορτοσάλτε.

Όπως χαρακτηριστικά συμπλήρωσε ο δημοσιογράφος: «Ένας προτρέπει να με δολοφονήσουν και θα μείνω άπραγος; Θα πάμε με μήνυση και αγωγή και ό,τι άλλο χρειάζεται. Θα ακούω εγώ και η οικογένειά μου να δολοφονούμαι για τις απόψεις μου; Ο μοναδικός κριτής μου είναι ο Θεός και η επί γης δικαιοσύνη. Είναι αναχρονιστικό να λέμε ότι η βία είναι μαμή της ιστορίας. Θα πρέπει να παίρνω άδεια για να λέω τις απόψεις μου;».

Η απάντηση του Πάνου Βλάχου

Ο Πάνος Βλάχος έδωσε τη δική του απάντηση μετά την έκταση που πήρε το όλο θέμα μέσω ανάρτησης στο Instagram. «Οι στίχοι και η τέχνη μου δεν έχουν σκοπό να υποκινήσουν τη βία. Δεν είναι το χιούμορ και η σάτυρα που γεννούν τη βία. Βάλτε με και εμένα μέσα στον σάκο. Ίσως έτσι να έρθουμε πιο κοντά».