ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Άστραψε και βρόντηξε ο Φλαμπουράρης στην πολιτική γραμματεία

ΣΥΡΙΖΑ: Άστραψε και βρόντηξε ο Φλαμπουράρης στην πολιτική γραμματεία

Σε συγκρουσιακό κλίμα διεξάγεται η συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Εντάσεις και διαξιφισμοί στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, πυροδοτούν διάφορα οργανωτικά θέματα,όπως το ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την εκλογή συνέδρων, αλλά και η επιχειρούμενη αναβολή της εκλογής των συντονιστικών οργάνων στις Οργανώσεις Μελών και τις Νομαρχιακές Οργανώσεις.

Η πρώτη «βολή» σημειώθηκε από τον Αλέκο Φλαμπουράρη, ο οποίος αντέδρασε έντονα στη διαφαινόμενη αναβολή των εκλογών που είναι προγραμματισμένες την Κυριακή. Ο ίδιος έκανε λόγο για «ασέβεια» στο κομματικό όργανο.

Οι τόνοι ανέβηκαν και τα πνεύματα οξύνθηκαν ακόμα περισσότερο, όταν ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε ότι για κάθε θέμα που υπάρχει διαφωνία, τότε θα διοργανώνεται δημοψήφισμα. Αυτό προκάλεσε μεγάλη δυσαρέσκεια σε μεγάλο αριθμό των στελεχών του κόμματος.

Τη σκυτάλη των... διαξιφισμών πήρε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην παρουσία του Διονύση Τεμπονέρα στη χθεσινή εκδήλωση της «Εφημερίδας των Συντακτών», στην οποία μάλιστε παρευρέθηκε απροειδοποίητα και ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος αναφέρθηκε σε 4 θέματα:

Όσον αφορά στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών: Είναι ταυτοτικό ζήτημα και δεν διανοούμαι ότι μπορεί να υπάρχει διαφοροποίηση. Και επειδή αρχικά είχε ειπωθεί το θέμα της κομματικής πειθαρχίας, μετά ειπώθηκε ότι θα υπάρχουν οι ανάλογες συνέπειες, οπότε πρέπει το ανώτερο καθοδηγήτικο όργανο να ξέρει τι συμβαινει

Όσον αφορά στη χθεσινή εκδήλωση: Ήταν επικοινωνίακα ευφυής η κίνηση του προέδρου να παρευρεθεί. Πολιτικά όμως τι γινεται; Βγήκανε κεντρικά στελέχη τις προηγούμενες ημέρες και ήταν σε άλλη κατεύθυνση από όσα εξέπεμπε η παρουσία του προέδρου. Αν υπήρχε ένα πολιτικό κεντρο δεν θα υπήρχε αυτή η αντίθεση. Αλλά και ένα ερώτημα, ποιος είχε βγάλει την προηγούμενη γραμμή που ακυρώθηκε αντικειμενικά από τον πρόεδρο; Και το πιο σημαντικό, ποια είναι η εισήγηση για από εδώ και στο εξης; Αλλάζει η στρατηγική μας; Συμμετέχουμε στον διάλογο ανασυγκρότησης του ευρύτερου προοδευτικού χώρου; Τη δική μου άποψη την έχω καταθέσει για έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ και για να γινει αυτο ενόψει ευρωεκλογών απαιτείται στροφη στην κεντροαριστερα.

Για τη χρονική μετάθεση και την αναβολή της εκλογής νομαρχιακών και οργανώσεων μελών 3 μέρες πριν την εκλογή υπάρχουν ευθύνες. Για να γίνεται αυτό 3 μέρες πριν τις εκλογές σημαίνει δεν υπήρχε σωστή οργάνωση. Αν δεν γίνεται αλλιώς πλέον δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι αλλά δημιουργείται θέμα. Για την ψηφιακή εκλογή ταυτόχρονα και με την δια ζώσης εγώ πάντοτε ήμουνα και ειμαι υπέρ των νέων τεχνολογιών. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι στην πορεία να υπάρξει εγγύηση για το αδιάβλητο.