ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μπάχαλο» στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

«Μπάχαλο» στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ
Φωτ.: Eurokinissi

Τον «μπαμπούλα» του δημοψηφίσματος επαναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης

Μέσα σε τεταμένο κλίμα συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις εκλογή συνέδρων, αλλά και η επιχειρούμενη αναβολή της εκλογής των συντονιστικών οργάνων στις Οργανώσεις Μελών και τις Νομαρχιακές Οργανώσεις, πυροδοτούν τη σύγκρουση του Στέφανου Κασσελάκη με αρκετά στελέχη του κόμματος.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας σε έντονο ύφος -ως και απαξιωτικό ύφος-, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Αλέκου Φλαμπουράρη, που φέρεται να έκανε λόγο για «αυταρχική συμπεριφορά»- απείλησε τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, αλλά και εκείνα της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, ότι αν δεν περάσει η εισήγηση του για υβριδική ψηφοφορία για την εκλογή συνέδρων, ότι θα προσφύγει στη βάση του κόμματος και θα ζητήσει δημοψήφισμα.

Με απλά λόγια, επαναφέρει την απειλή εκείνη, η οποία παραλίγο να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ακόμα μεγαλύτερη διάσπαση τον περασμένο Νοέμβριο, όταν και ο Στέφανος Κασσελάκης είχε ζητήσει την προσφυγή στη βάση προκειμένου να επικυρωθούν, τότε, οι διαγραφές των Νίκο Φίλη, Δημήτρη Βίτσα, Πάνο Σκουρλέτη και Στέφανου Τζουμάκα.

Άμεση αντίδραση έξι στελεχών

Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει άμεση αντίδραση έξι στελεχών του κόμματος, που έχουν αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα, της Όλγας Γεροβασίλη, του Νίκου Παππά, του Αλέκου Φλαμπουράρη, του Γιάννη Ραγκούση, του Κώστα Ζαχαριάδη και του Θανάση Θεοχαρόπουλου, που του ζήτησαν με τελεσίγραφο με να αποσύρει την πρόταση για δημοψήφισμα – όπως και έπραξε φοβούμενος της αντιδράσεις.

Απαντώντας στα λεγόμενα του Στέφανου Κασσελάκη, ο Γιάννης Ραγκούσης σημείωσε πως «η πρόταση αναβολής των εκλογών των οργάνων είναι μία πολύ αρνητική εξέλιξη. Είναι μια πολύ κακή εικόνα για το κόμμα να αναβάλει εκλογές πανελλήνιας κλίμακας, μόλις 3 μέρες πριν από την πραγματοποίησή τους. Είμαι υπέρ της διεξαγωγής και ηλεκτρονικής ψηφοφορίας με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα είναι αδιάβλητες».

Με τη σειρά του, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος τόνισε πως «για την χρονική μετάθεση και την αναβολή της εκλογής νομαρχιακών και οργανώσεων μελών 3 μέρες πριν την εκλογή υπάρχουν ευθύνες. Για να γίνεται αυτό 3 μέρες πριν τις εκλογές σημαίνει δεν υπήρχε σωστή οργάνωση. Αν δεν γίνεται αλλιώς πλέον δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι αλλά δημιουργείται θέμα».

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η ηγεσία προσπαθεί να διασκεδάσει τις αντιδράσεις.