ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντώνης Σαμαράς: Επτασφράγιστο μυστικό η ομιλία - Καταψηφίζει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Αντώνης Σαμαράς: Επτασφράγιστο μυστικό η ομιλία - Καταψηφίζει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Ο Αντώνης Σαμαράς θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια 

Σε... αναμμένα κάρβουνα κάθονται στην κυβέρνηση λόγω του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Μπορεί να μην έχει επιβληθεί κομματική πειθαρχία στους βουλευτές, όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι στην Πειραιώς μετρούν τα «όχι» και ένα από αυτά θα είναι το «όχι» του Αντώνη Σαμαρά.

Αυτό το όχι του Αντώνη Σαμαρά θεωρείται δεδομένο όπως δεδομένη είναι και η παρέμβασή του από το βήμα του ομιλητή, που θα είναι προγραμματισμένη να γίνει στις 18:00. Οι εκτιμήσεις στο γαλάζιο στρατόπεδο κάνουν λόγο για μια πύρινη ομιλία του Αντώνη Σαμαρά. Άλλωστε, ο Αντώνης Σαμαράς έχει καταστήσει σαφές ότι θα εκφράζει με ευθύτητα τις θέσεις του, αποτελώντας την κεντρική «φωνή» των γαλάζιων ανησυχιών όσων νιώθουν ότι αγνοείται η παραδοσιακή βάση της ΝΔ για χάρη του Κέντρου.

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει προαναγγείλει ότι θα καταψηφίσει ακόμη μία νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Το ίδιο είχε κάνει το προηγούμενο διάστημα με τη ρύθμιση για τους μετανάστες – εργάτες. Τώρα, το «όχι» του Αντώνη Σαμαρά θα ακολουθήσουν και άλλα στελέχη του κόμματος.

Ποιοι θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Προς την καταψήφιση οδεύουν μεταξύ άλλων ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, η Αννα Καραμανλή, ο Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Μίλτος Χρυσομάλλης, ο Κώστας Καραγκούνης, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Θεόδωρος Καράογλου, η Φωτεινή Αραμπατζή, ο Φώντας Μπαραλιάκος κ.ά.

Την αποχή επιλέγουν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης, ο Αγγελος Συρίγος, ο Γιάννης Οικονόμου, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο Γιάννης Καλλιάνος ενώ μένει να φανεί αν θα κάνουν τελικά το ίδιο τρεις υφυπουργοί (Γιάννης Μπούγας, Μαρία Κεφάλα και Γιάννης Κεφαλογιάννης) ή αν θα προκύψουν «θετικές» εκπλήξεις για την κυβερνητική πλειοψηφία.