ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Λευκή επιταγή δεν λαμβάνει κανείς - Αιχμές σε Τσίπρα - Τι είπε για την Όλγα Γεροβασίλη

Παππάς: Λευκή επιταγή δεν λαμβάνει κανείς - Αιχμές σε Τσίπρα - Τι είπε για την Όλγα Γεροβασίλη

Στήριξη Παππά σε Στέφανο Κασσελάκη και αιχμές σε Τσίπρα

Στήριξη «ισορροπίας» σε Κασσελάκη και Γεροβασίλη, αλλά και αιχμές κατά Τσίπρα περιείχε η ομιλία του Νίκου Παππά στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θεωρείται μαζί με τον Παύλο Πολάκη ένα από τα πρόσωπα κλειδιά, οι οποίοι είχαν στηρίξει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο αργότερα οι σχέσεις τους «πάγωσαν».

«Η συγκυρία είναι κρίσιμη, και εμείς συζητούμε ποιος θα επικρατήσει» ξεκίνησε την ομιλία του ο Νίκος Παππάς, θέτοντας την αντιπολιτευτική τακτική στο επίκεντρο. Συντάσσομαι με τους ομιλητές που μετέφεραν την αγωνία των ανθρώπων που συνομιλούν, αλλά και για το πώς μπορούμε να εκφράσουμε τον λαό. Αγρότες και φοιτητές, στηρίζουμε τους αγώνες τους. Η ΝΔ πολλαπλασιάζει την κρίση που ζουν. Θα επιτείνουμε την αγωνία ή θα στειλουμε μήνυμα ενότητας συσπείρωσης και μάχης από το συνέδριο. Θα καταναλώσουμε τις 50 απο τις 100 μέρες έως τις ευρωεκλογές για ζητήματα δικά μας ή θα τις επενδύσουμε στη μάχη ενάντια στη ΝΔ; Πρέπει αν επιλέξουμε το 2ο. Σε αυτή την αίθουσα δεν υπάρχουν αντίπαλοι, αλλά συναγωνιστές. Υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη στήριξη που περείχε στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία στον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ άφησε εμμέσως αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα.

«Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν πρωτεργάτης και εγγυητής της παράταξης. Και πιστεύω ότι η παρουσία του σήμερα εδώ θα προσέθετε. Ο Στέφανος δεν ζήτησε λευκή επιταγή και δεν θα έπαιρνε λευκή επιταγή, όπως και κανείς άλλος» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει τον πρώτο λόγο να ξεπεράσουμε το πρόβλημα και να κόψουμε τον βήχα του Μητσοτάκη και του 42%. Όσον αφορά στην ειδική αναφορά του στην Όλγα Γεροβασίλη, έκανε λόγο για παρουσία που κοσμεί την παράταξή. Είναι ένα στέλεχος που συμβάλλει στη δημόσια παρουσία του κόμματος. Πρέπει να έχει ξεχωριστή θέση δίπλα στο Στέφανο σε αυτήν τη μάχη.

Ο Νίκος Παππάς έκανε λόγο για κέντρα που δεν θέλουν το ΣΥΡΙΖΑ καταλύτη της επόμενης ημέρας και ζήτησε να μπει τέλος στην εσωστρέφεια.

Παράλληλα κατέθεσε προτάσεις, όπως: Να ανασυγκροτηθεί ενα Εκτελεστικό Γραφείο - Πολιτικό Κέντρο. Να έρθει μελετημένη πρόταση για καταστατικές αλλαγές. Να ξεκινήσει τη Δευτέρα η συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου.