ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αδειάζει» το Μαξίμου την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου - Έρευνα από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου
Intime News

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, δεν παρείχε στήριξη στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, αντιθέτως παρέπεμψε στην απάντηση που είχε δώσει νωρίτερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών

Αποστάσεις από την ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, φαίνεται πως παίρνει η κυβέρνηση. Αυτό τουλάχιστον φάνηκε από τη στάση που κράτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σχετικά με τις καταγγελίες για χρήση e-mail πολιτών για προώθηση της υποψηφιότητάς της, χωρίς εκείνοι να το γνωρίζουν.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ερωτηθείς σχετικά ο κ. Μαρινάκης, παρέπεμψε στην απάντηση που είχε δώσει νωρίτερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Νάσος Μπαλέρμπας.

Ότι δηλαδή το ότι το υπουργείο δεν παρέχει e-mail σε υποψηφίους. «Διετάχθη σχετική έρευνα από την αρμόδια ανεξάρτητη αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Η κ. Ασημακοπούλου έχει απαντήσει με μια σειρά από δικές της ανακοινώσεις και απαντήσεις. Αυτό το οποίο λέει το αρμόδιο υπουργείο είναι ότι δεν έχει δοθεί κάτι, ούτε έχει γίνει κάποια παραβίαση της νομοθεσίας. Η κυβέρνηση απαντάει με βάση το τι προβλέπεται, δεν είμαστε εκπρόσωποι των ευρωβουλευτών. Σε κάθε περίπτωση, όταν γίνεται μια τέτοια καταγγελία, ερευνάται». Πάντως, γενικότερα μίλησε θετικά για την κυρία Ασημακοπούλου: «Είναι μια ευρωβουλευτής που έχει δώσει πάρα πολλές μάχες για τη χώρα της, απέναντι στο κύμα των fake news κατά της Ελλάδας», σημείωσε.

Ο κ. Μαρινάκης άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του στο συγκεκριμένο θέμα: «Ο κλασικός ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εργαλειοποιήσει οποιοδήποτε ζήτημα για να διακυβευτεί μια διαδικασία πολύ σημαντική για τη χώρα μας. Η επιστολική ψήφος, μια ιστορική τομή. Το ζήτημα που ανέκυψε προφανώς δεν έχει καμία σχέση με το αδιάβλητο της επιστολικής ψήφου, πραγματικά είναι κρίμα να θέτουν κάποιοι σε αμφισβήτηση μια κορυφαία τέτοια διαδικασία. Χωρίς λόγο, τίθεται σε αμφισβήτηση η διαδικασία».

Κληθείς να σχολιάσει την παραδοχή του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Αρβανίτη, ότι συνέβαλε στη σύνταξη του ψηφίσματος του ευρωκοινοβουλίου για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε:

«Είναι μια κυνική παραδοχή από τον κ. Αρβανίτη, κάτι που το λέγαμε, φαινόταν, βοούσε, αλλά ο κ. Αρβανίτης, περήφανος κιόλας, το παραδέχθηκε. Ήταν και ο εμπνευστής του άρθρου που ζητούσε την περικοπή χρηματοδότησης για την Ελλάδα, κάτι που προφανώς δεν θα συμβεί. Δηλαδή Έλληνας ευρωβουλευτής που εξελέγη με την ψήφο των Ελλήνων πολιτών, συκοφαντεί τη χώρα του και ζητά από συναδέλφους τους να μπλοκάρουν χρήματα για την Ελλάδα. Άλλο ένα επεισόδιο του τι κάνουν κάποιοι για την Ελλάδα εκτός Ελλάδας».

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Ξεκίνησε έρευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων

Πάντως, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έρευνας αναφορικά με την αποστολή Mail σε απόδημους Έλληνες του εξωτερικού από την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

«Προς απάντηση ερωτημάτων που έχουν τεθεί από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη φερόμενη αποστολή ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας από ευρωβουλευτή σε απόδημους Έλληνες ενόψει των Ευρωεκλογών, η Αρχή ανακοινώνει ότι, κατόπιν και της υποβολής μεγάλου αριθμού σχετικών καταγγελιών, κίνησε άμεσα διαδικασία εξέτασης του θέματος», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.