ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση PULSE: Κυρίαρχη η Νέα Δημοκρατία – Αποδυναμωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ και σε ισορροπία με το ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση PULSE: Κυρίαρχη η Νέα Δημοκρατία – Αποδυναμωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ και σε ισορροπία με το ΠΑΣΟΚ

Παραμένει πρώτη η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου, με ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να «κονταροχτυπιούνται». Ακόμη, σχεδόν εννέα στους δέκα Έλληνες προτίθενται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, στις ευρωεκλογές, σύμφωνα με νεότερη δημοσκόπηση της εταιρείας PULSE.

Το 86% των Ελλήνων προγραμματίζει να ψηφίσει στις επερχόμενες ευρωεκλογές (09/06), σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας PULSE, τα στοιχεία της οποίας δημοσιοποιήθηκαν στο αποψινό (04/03) κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ.

Ακόμη, το 52% δηλώνει πως το νομοσχέδιο για την ίδρυση και λειτουργία μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ, το 42% εκφράζει αντίθεση σε αυτήν την προοπτική.

Αναφορικά με τις καταλήψεις σε ΑΕΙ της χώρας, το 34% λέει «σίγουρα διαφωνώ», το 19% «μάλλον διαφωνώ», το 21% «σίγουρα συμφωνώ» και το 19% «μάλλον συμφωνώ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ «βγαίνει» αποδυναμωμένος, σύμφωνα με το 56% των συμμετεχόντων

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδυναμώθηκε μετά το συνέδριο, σύμφωνα με το 56% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση. Στο ίδιο μήκος κύματος, το 34% λέει ότι Στέφανος Κασσελάκης και Αλέξης Τσίπρας «βγήκαν» αποδυναμωμένοι.

Ωστόσο, το σκηνικό αλλάζει άρδην στα δείγματα που ελήφθησαν από ανθρώπους που προτίθενται να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού το 45% υποστηρίζει ότι το κόμμα «βγήκε» ενισχυμένο μετά το συνέδριο. Παράλληλα, το 58% αναφέρει ότι ενισχύθηκε η εικόνα του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ, το 41% πως το στάτους του Αλέξη Τσίπρα παρέμεινε στα ίδια επίπεδα, παρά την τοποθέτηση στο συνέδριο της «Καθημερινής».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο καταλληλότερος για Πρωθυπουργός με δεύτερο τον… κανένα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί τα πρωτεία στην προτίμηση του κόσμου, για το αξίωμα του Πρωθυπουργού, με τη δεύτερη θέση να καταλαμβάνει ο… κανένας, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της PULSE. Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Κασσελάκης συγκεντρώνει 10% και ακολουθούν οι: Νίκος Ανδρουλάκης (8%), Δημήτρης Κουτσούμπας και Κυριάκος Βελόπουλος (6%), Ζωή Κωνσταντοπούλου (4%), Δημήτρης Νατσιός (3%), Αλέξης Χαρίτσης (2%) και Βασίλης Στίγκας (1%).

Παραμένει πρώτη η Νέα Δημοκρατία, απόλυτη ισορροπία ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

Παραμένει διψήφια η διαφορά ανάμεσα στο κυβερνών κόμμα (29,5%) και την αντιπολίτευση, με ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να συγκεντρώνουν ακριβώς το ίδιο ποσοστό (12%) στη νεότερη δημοσκόπηση της εταιρείας PULSE.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «αν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εθνικές εκλογές, τι θα ψηφίζατε;», το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 29,5%, με ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής να ακολουθούν, έχοντας ακριβώς το ίδιο ποσοστό (12%), ενώ, οι αναποφάσιστοι συγκεντρώνουν ποσοστό της τάξεως του 13%.

Ακολουθούν το ΚΚΕ (7,5%), η Ελληνική Λύση (7%), το κόμμα «Νίκη» (3,5%), οι επιλογές «άλλο» και «λευκό» (3%), η Πλεύση Ελευθερίας, η Νέα Αριστερά και οι Σπαρτιάτες (2,5%) και το ΜέΡα 25 (2%).

Σχετικές ειδήσεις