ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αιχμές» από Νέα Αριστερά κατά ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ για την άρνηση κατάθεσης πρότασης μομφής

«Αιχμές» από Νέα Αριστερά κατά ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ για την άρνηση κατάθεσης πρότασης μομφής
INTIME.

Τρία «όχι» έλαβε σημερινή (06/03) πρόταση του Αλέξη Χαρίτση για πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση.

Σαφείς αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ, για την άρνηση των τριών κομμάτων να συναινέσουν στην κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, την οποία πρότεινε ο Αλέξης Χαρίτσης, αφήνουν πήγες της Νέας Αριστεράς.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να υπογράψει πρόταση δυσπιστίας επικαλούμενος γελοίες δικαιολογίες, ότι τάχα, η κυβέρνηση θα συσπειρωθεί επειδή η πρόταση δυσπιστίας θα απορριφθεί. Απαρνείται έτσι το πρόσφατο παρελθόν του αλλά και την λογική του κοινοβουλευτικού όπλου της δυσπιστίας. Απαρνείται στην πραγματικότητα την ιδια την πολιτική», αναφέρουν για τους πρώην συντρόφους τους, από τον νεοσύστατο φορέα.

Όσο για το ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζουν πως «επίσημη αιτιολόγηση της άρνησης δεν ακούσαμε. Πιθανότατα να οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχουν καταλήξει στο εσωτερικό του αν είναι υπέρ ή κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Αφήνουμε τον κύριο Ανδρουλάκη να λύσει τα προβλήματα στο κόμμα του και να διευκρινίσει αν τελικα θα μπεί ή όχι εμπόδιο στην ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων».

Από τα πυρά της Νέας Αριστεράς δεν γλίτωσε ούτε το ΚΚΕ, για το οποίο, υποστήριξαν ότι «θα μας προκαλούσε έκπληξη εαν επέλεγε διαφορετική στάση».

«Από την σημερινή ημέρα θα μνημονεύουμε τους επαίνους του Βελόπουλου πως "πραγματική Αριστερά είναι το ΚΚΕ"».

«Όσο για την Πλευση Ελευθεριας δεν χρειαζεται να πουμε πολλα. Τα ειπε μονη της η κα Κωνσταντοπούλου οταν εφτασε στο σημειο να υποστηρίξει ότι οι διαταξεις για την ιδρυση μη κρατικων ανωτατων σχολων μπορουν να ερμηνευτουν σε συμφωνια με το Συνταγμα δίνοντας άλλοθι στον κ. Μητσοτάκη και στον κ. Πιερρακάκη Με λίγα λόγια η αντιπολίτευση, με εξαίρεση τη Νέα Αριστερά, επιλέγει να διευκολύνει τον Κ. Μητσοτάκη να νομοθετήσει την παραβίαση του Συντάγματος με την απεμπόληση των κοινοβουλευτικών εργαλείων που έχει στα χέρια της».

«Το συμπέρασμα είναι απλό: Η συναινετική αντιπολίτευση δεν απειλεί την κυριαρχία της δεξιάς του κ. Μητσοτάκη. Είναι αυτή η αντιπολίτευση που απορρίπτει η κοινωνία», σημείωσαν στο κλείσιμο τους.

Σχετικές ειδήσεις