ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Opinion Poll: «Ναι» των πολιτών στην ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων

Δημοσκόπηση Opinion Poll: «Ναι» των πολιτών στην ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων

Το 54,1% των πολιτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Opinion Poll δηλώνουν υπέρ της ίδρυσης μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

Με θετικό «μάτι» βλέπει την ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων το 54,1% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση της Opinion Poll που παρουσιάσθηκε στο αποψινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων (06/03) του ACTION 24.

Η «ακτινογραφία» των πολιτών ανάλογα με την κομματική τους επιλογή και τη στάση που κρατούν απέναντι στα μη κρατικά Πανεπιστήμια παρουσιάζει ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 52,2% λένε «ναι», ενώ, αντίθετη άποψη έχει το 43,3%, εύρημα που έρχεται «κόντρα» στην απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να καταψηφίσει το νομοσχέδιο, απειλώντας μάλιστα και με διαγραφές σε περίπτωση που υπάρξει βουλευτής που δεν συμμορφωθεί με την κομματική γραμμή.

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων (52,5%) πιστεύει πως με την ίδρυση και λειτουργία μη κερδοσκοπικών ΑΕΙ θα υπάρξει αναβάθμιση και του δημόσιου Πανεπιστημίου, με το 44,4% να εκφράζει αντίθετη άποψη.

Σχετικές ειδήσεις