ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζωη Κωνσταντοπούλου: «Απαράδεκτη η δήλωση του κ. Κουτσούμπα, θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη»

Ζωη Κωνσταντοπούλου: «Απαράδεκτη η δήλωση του κ. Κουτσούμπα, θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη»
In Time

Πυρά κατά του Δημήτρη Κουτσούμπα για τα περί sugar daddies εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου από το βήμα της Βουλής 

«Θέλω να αναφερθώ στον κύριο Κουτσούμπα για την απαράδεκτη, σεξιστική δήλωσή του που είναι όμως ενδεικτική μίας απαράδεκτης συμπεριφοράς για τις γυναίκες. Μίας διαρκούς κανονάρχησης των γυναικών», δήλωσε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου σχετικά με την χθεσινή δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ περί «sugar daddies». «Κυρίες του ΚΚΕ θα έπρεπε να έχετε ζητήσει από τον γραμματέα σας να ζητήσει συγγνώμη», σημείωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας της.

«Αυτό έχει να πει ο κύριος Κουτσούμπας; Ότι κάποιες φοιτήτριες ζητούν sugar daddies». είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, και πρόσθεσε «σε μία εποχή που η γελοιοποίηση έχει πέραση και κάθε είδους ιντερνετικοί κλόουν αποθεώνονται».

Νωρίτερα ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφερόμενος στον σάλο που προκάλεσε η χθεσινή δήλωσή του είπε «αυτό που ενοχλεί δεν είναι η πραγματικότητα, αλλά η καταγγελία και η αποκάλυψή της», τονίζοντας σε άλλο σημείο της ομιλίας του πως «αυτούς τους αλητήριους εμπόρους λευκής σαρκός καταγγείλαμε και όχι φυσικά τις γυναίκες - θύματα της εκμετάλλευσης».

«Το ΚΚΕ ξέρετε καλά πως στην εκμετάλλευση δεν έκλεισε ποτέ τα μάτια. Πάντα την κατήγγειλε και την αποκάλυπτε μιλώντας με ονόματα. Το ίδιο έκανε και χτες στη Βουλή. Γιατί ορισμένοι εμφανίζονται σοκαρισμένοι; Γιατί αυτό που ενοχλεί δεν είναι η πραγματικότητα, αλλά η καταγγελία και η αποκάλυψή της. Δεν ενοχλείστε που όλα αυτά συμβαίνουν γύρω μας, αλλά ενοχλείστε όταν βγαίνουν στην επιφάνεια και βάζουν εσάς να απολογείστε για το σάπιο σύστημα σας», είπε ο ΓΓ του ΚΚΕ.

«Γιατί λοιπόν δεν καταγγέλλετε το ότι κυκλώματα, ολόκληρες εταιρείες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν με αυτόν τον τρόπο φοιτήτριες και φοιτητές για να πληρώνουν τα υψηλά δίδακτρα για τις σπουδές, στις χώρες της αναπτυγμένης Ευρώπης.

Να ορίστε, και οι διαφημίσεις που προτρέπουν σε αυτό. Μία από τη Σουηδία και μία από τη Δανία. Τις βλέπετε κυρίες και κύριοι βουλευτές; Τις βλέπετε; Τις καταθέτω στα πρακτικά. Αυτούς τους αλητήριους εμπόρους λευκής σαρκός καταγγείλαμε και όχι φυσικά τις γυναίκες - θύματα της εκμετάλλευσης.

Αντί κι εσείς λοιπόν να καταγγείλετε όλους αυτούς, καταγγέλλετε το ΚΚΕ. Αλλά αυτό είναι το πρόβλημά σας. Μη τυχόν και αποκαλυφθεί αυτή η σαπίλα του δήθεν όμορφου αγγελικά πλασμένου κόσμου σας», σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.