ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα e-mail «έκαψαν» την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου - Δεν κατεβαίνει στις Ευρωεκλογές με τη ΝΔ

Τα e-mail «έκαψαν» την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου - Δεν κατεβαίνει στις Ευρωεκλογές με τη ΝΔ
Αρχείου - Eurokinissi

Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου θα καταθέσει στοιχεία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την υπόθεση της αποστολής newsletter από το γραφείο της

Μέσω ανάρτησης στα social media η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου γνωστοποίησε πως δεν θα είναι υποψήφια στις Ευρωεκλογές, ενώ διατίθεται να καταθέσει στοιχεία που αφορούν στο θέμα της αποστολής newsletter από το γραφείο της. Τονίζει επίσης πως «ο λόγος τώρα είναι αποκλειστικά στις αρμόδιες αρχές που διερευνούν την υπόθεση».

Χαρακτηριστικά η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου δήλωσε: «Καταθέτω σήμερα στην ΑΠΔΠΧ (Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα), όπως μου ζητήθηκε, στοιχεία που αφορούν στο γνωστό θέμα της αποστολής newsletter από το γραφείο μου. Στην πολιτική μου πορεία υπήρξα πάντοτε ένας "στρατιώτης" της μεγάλης παράταξης της ΝΔ και την υπηρέτησα από όποια θέση μου ζητήθηκε. Ως Ευρωβουλευτής, επί 5 χρόνια έδωσα πολλές μάχες για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Για όλη αυτή την πορεία προφανώς αξιολογούμαι και κρίνομαι.

»Πιστή στις αρχές, στις αξίες και στην αγάπη μου για την Ελλάδα, ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για την απόφασή μου να μην συμμετάσχω ως υποψήφια Ευρωβουλευτής στις επερχόμενες Ευρωεκλογές του Ιουνίου εάν το θέμα αυτό δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως. Αυτό, γιατί η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω άθελά μου στις προσπάθειες κάποιων να πλήξουν τον θεσμό της επιστολικής ψήφου, την Κυβέρνηση Μητσοτάκη ή το κύρος της Ελλάδας. Ο λόγος τώρα είναι αποκλειστικά στις αρμόδιες αρχές που διερευνούν την υπόθεση και είμαι βέβαιη πως θα καταλήξουν ταχύτατα στην ανάδειξη της αλήθειας και των πραγματικών διαστάσεων του συγκεκριμένου θέματος. Επαναλαμβάνω για ακόμη μια φορά πως θα συνεργαστώ μαζί τους σε ό,τι μου ζητηθεί».

Μητσοτάκης για Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: «Κάνουμε τη δική μας έρευνα»

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ αναφορικά με την υποψηφιότητα της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου είχε δηλώσει ότι η υπόθεση με τα mail της ευρωβουλευτού πρέπει να διερευνηθεί. «Κάνουμε τη δική μας έρευνα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εκτός «οικογενειακής» φωτογραφίας η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Να σημειωθεί επίσης ότι το πρόσωπο της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου απουσίαζε από την «οικογενειακή» φωτογραφία της ελληνικής αποστολής στο συνέδριο του ΕΛΚ στο Βουκουρέστι.

Συγκεκριμένα, ο Μικροπολιτικός στα Νέα ανέφερε «ποια έλειπε, όμως, από την οικογενειακή φωτογραφία; Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Ήταν συγκεκριμένα η μοναδική απουσία από τη φωτογράφιση της αποστολής και, σύμφωνα με τον Μικροπολιτικό, υπήρχε μια απόσταση από τον Μητσοτάκη και τους υπόλοιπους».

Έρευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων για τα mail της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου

Να σημειωθεί επίσης πως η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ανακοίνωσε προ ολίγων ημερών τη διεξαγωγή έρευνας αναφορικά με την αποστολή Mail σε απόδημους Έλληνες του εξωτερικού από την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

«Προς απάντηση ερωτημάτων που έχουν τεθεί από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη φερόμενη αποστολή ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας από ευρωβουλευτή σε απόδημους Έλληνες ενόψει των Ευρωεκλογών, η Αρχή ανακοινώνει ότι, κατόπιν και της υποβολής μεγάλου αριθμού σχετικών καταγγελιών, κίνησε άμεσα διαδικασία εξέτασης του θέματος», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Σχετικές ειδήσεις