ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Σταθερά μπροστά με μεγάλη διαφορά η ΝΔ – Δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Σταθερά μπροστά με μεγάλη διαφορά η ΝΔ – Δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ

Η Νέα Δημοκρατία παραμένει πρώτη στην πρόθεση ψήφου εν όψει ευρωεκλογών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Σαφές προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου εν όψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου επιδεικνύει η δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis, τα στοιχεία της οποίας δημοσιοποιήθηκαν στο αποψινό (21/03) κεντρικό δελτίο του MEGA.

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 31,4%, με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να ακολουθεί με 15,1% και το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής να βρίσκεται στην τρίτη θέση με 13%, ενώ, οι αναποφάσιστοι συγκεντρώνουν ποσοστό της τάξεως του 13%.

Ακολουθούν το ΚΚΕ με 10,1%, η Ελληνική Λύση με 9,7%, η Πλεύση Ελευθερίας με 4,3%, το κόμμα «Νίκη» με 3,2%, η Νέα Αριστερά με 3%, το κόμμα «Φωνή Λογικής» με 2,4%, οι «Σπαρτιάτες» με 2%, το ΜέΡΑ25 1,9% και οι Δημοκράτες με 1%.

Στην ερώτηση για τον «καταλληλότερο Πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 33%, ο Στέφανος Κασσελάκης είναι στο 7% και οι Νίκος Ανδρουλάκης & Κυριάκος Βελόπουλος από 5%.

Στο 34% ανέρχεται η θετική αξιολόγηση για τον Πρωθυπουργό και στο 61% η αρνητική. Τα αντίστοιχα ποσοστά για τον Στέφανο Κασσελάκη είναι 17% και 74%.

Στο 30% ανέρχεται η θετική αξιολόγηση της κυβέρνησης, ενώ, στο 66% η αρνητική. Τα αντίστοιχα ποσοστά για την αντιπολίτευση είναι στο 10% και το 83%.

Η μεγάλη έκπληξη εντοπίζεται στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, να συγκεντρώνει 41%, ενώ, ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 39%.

Η κριτική στις δράσεις της κυβέρνησης

Αύξηση εντοπίζεται στο ποσοστό των συμμετεχόντων που απαντούν ότι η χώρα πηγαίνει προς τη λανθασμένη κατεύθυνση, που πλέον φθάνει το 66%, ενώ το ποσοστό όσων είναι γενικά ικανοποιημένοι από την κατάσταση υποχωρεί στο 29%.

Αναφορικά με τα προβλήματα που θεωρούν οι πολίτες σημαντικότερα, κυριαρχούν αυτά της οικονομίας, με τους πολίτες να αναφέρουν πρώτα από όλα την ακρίβεια και την οικονομία, ενώ, ενδιαφέρον έχει ότι ανεβαίνει και η επιλογή «κρίση θεσμών».

Οι τομείς στους οποίους η κυβέρνηση έχει τις χειρότερες επιδόσεις είναι η εγκληματικότητα, η αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, της διαφθοράς και του πληθωρισμού. Θετική ψήφο παίρνει στην προσέλκυση του τουρισμού, τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, την αμυντική «θωράκιση» της χώρας και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Τέμπη: Το 88% των πολιτών λέει ότι δεν έχει γίνει πρόοδος για την απόδοση ευθυνών

Καθόλου ικανοποιημένη δεν εμφανίζεται η κοινή γνώμη αναφορικά με την απόδοση ευθυνών για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, με το 88% των συμμετεχόντων σε δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis, η οποία δημοσιοποιήθηκε στο αποψινό (21/03) κεντρικό δελτίο του MEGA, να δηλώνει πως «δεν έχει υπάρξει πρόοδος» ως προς αυτό.

Σχετικές ειδήσεις