ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Emails Ασημακοπούλου: Στα γραφεία της ΝΔ ερωτήματα από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων

Emails Ασημακοπούλου: Στα γραφεία της ΝΔ ερωτήματα από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων
Αρχείου - Eurokinissi

Αναλυτικά τα ερωτήματα και οι απαντήσεις, όπως προέκυψαν από αρμόδιες πηγές της ΝΔ

Συνεχίζεται στο παρασκήνιο με έντονο ρυθμό η διερεύνηση από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων των mails της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου προς τους ομογενείς. Ο επικεφαλής της Αρχής, Κώστας Μενουδάκος, μετά το υπουργείο Εσωτερικών όπου παρέμεινε κλιμάκιο πέντε ώρες, έστειλε επιστολή στον διευθυντή πληροφορικής της Νέας Δημοκρατίας με ερωτήματα για τη διαχείριση προσωπικών δεδομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού Star, δεν πήγαν στελέχη της Αρχής Προστασίας Δεδομένων στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, όπως έγινε στο υπουργείο Εσωτερικών. Έστειλαν όμως, mail στον διευθυντή Πληροφορικής του κόμματος, σήμερα (22/3) το μεσημέρι, λίγο μετά τις 12:00, με την απάντηση να αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Η πρώτη ερώτηση ήταν αν έχουν στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας e-mails απόδημων Ελλήνων απ’ τις εκλογικές λίστες. Αρμόδιες πηγές απάντησαν πως η ΝΔ έχει εκλογικούς καταλόγους, αλλά είναι αυτοί που δίνει το υπουργείο Εσωτερικών, μόνο με διευθύνσεις χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα mails.

Η επόμενη ερώτηση αφορά τις ενέργειες που γίνονται για την προστασία προσωπικών δεδομένων. Η απάντηση ήταν πως η ΝΔ διατηρεί προσωπικά δεδομένα μόνο μελών της, τα οποία έχουν συναινέσει γι’ αυτό.

Σύμφωνα με το Star, έγινε γνωστό από τη μετακλητή συνεργάτιδα του γγ του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, πως το μήνυμα με το έγγραφο excel με τους εκλογικούς καταλόγους που έφυγε στον πρώην γραμματέα αποδήμων της Νέας Δημοκρατίας, τον κ. Θεοδωρόπουλο έγινε με μήνυμα what’s up. Άρα, ίχνος στους υπολογιστές του υπουργείου Εσωτερικών ίσως υπάρχει, στων γραφείων της Νέας Δημοκρατίας δύσκολα.