ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Το περιπολικό είναι και ταξί και ασθενοφόρο και σχολικό όποτε χρειαστεί

Οικονόμου: Το περιπολικό είναι και ταξί και ασθενοφόρο και σχολικό όποτε χρειαστεί

Συνέντευξη του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Οικονόμου στον ANT1

O Βουλευτής ΝΔ, Γιάννης Οικονόμου, τόνισε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ότι το περιπολικό είναι και ταξί και ασθενοφόρο και σχολικό όποτε χρειαστεί, σχολιάζοντας την αχαρακτήριστη και τραγική στάση του αστυνομικού.

«Πρόκειται για τραγικό περιστατικό. Έχει γίνει σωρεία λαθών και αστοχιών. Το περιπολικό είναι και ταξί και ασθενοφόρο και σχολικό όποτε χρειαστεί.

Τα συνεχόμενα αυτά περιστατικά αποδεικνύουν ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΕΛΑΣ είναι βαθύ και διαχρονικό, είναι πρόβλημα στελέχωσης, κουλτούρας, νοοτροπίας, με πολλαπλές αιτίες και ρίζες. Η Αστυνομία έχει προβλήματα που δεν έχουν δημιουργηθεί από τη μία στιγμή στην άλλη. Είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν σε ενεστώτα χρόνο, μέσα μάλιστα σε πανδημία βίας. Χρειάζεται εμπιστοσύνη, σχέδιο και χρόνος για να αλλάξει η κατάσταση.

Δυστυχώς, σε μεγάλη μερίδα της ΕΛΑΣ κυριαρχούν μια σειρά από νοοτροπίες και κουλτούρες που παραπέμπουν σε κακά οργανωμένη δημόσια υπηρεσία και όχι σε Σώμα Ασφαλείας. Η ΕΛΑΣ επιβάλλεται να αποκτήσει και πάλι τον χαρακτήρα που είναι ανάγκη να έχει ένα Σώμα Ασφαλείας. Δεν γίνεται να αλλάξουν αυτά, αν μέσα σε αυτή τη πανδημία βίας που έχουμε, μέσα σε κάθε τραγικό, εξευτελιστικό για την Αστυνομία περιστατικό επικεντρώνεται η συζήτηση στο ποιου πολιτικού το κεφάλι θα πέσει.

Έχω πει πολλές φορές, εδώ και καιρό, ότι βρισκόμαστε εν μέσω μιας πανδημίας βίας, ειδικά σε επίπεδο νεολαίας. Είναι αποτέλεσμα τεράστιων αποτυχιών της οικογένειας, του σχολείου, του κράτους εν γένει. Εδώ και αρκετά χρόνια σχολείο και οικογένεια επένδυσαν σχεδόν αποκλειστικά στις γνώσεις και τις δεξιότητες, υποτιμώντας συνειδητά την αγωγή και το ήθος. Τώρα πληρώνουμε το τίμημα».