ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: «Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε εμμονή με την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ»

Τσίπρας: «Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε εμμονή με την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ»
Ο Αλέξης Τσίπρας στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Ο Σόιμπλε έριξε όλο το πολιτικό βάρος στην Ελλάδα, είπε για τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας ο Αλέξης Τσίπρας

Κατά την ομιλία του στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και στα απομνημονεύματά του, λέγοντας πως «ο μακαρίτης είχε εμμονή με την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, διότι είχε ρίξει όλο το πολιτικό βάρος για να κρύψει δικά του λάθη και δικές του αδυναμίες».

Συμπλήρωσε πως «η Γερμανία είχε τεράστιες ευθύνες για την χρηματοπιστωτική κρίση, την κρίση χρέους 2008-2009. Η Ελλάδα ήταν ένα μικρό μέρος αυτού. Ήθελε λοιπόν, να ρίξει όλο το πολιτικό βάρος στην Ελλάδα, κάτι που ήταν αποδεκτό, ένας ιδιόμορφος λαϊκισμός». Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε όμως πως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έριξε τόσο μεγάλο βάρος που μετά δεν μπορούσε να μετακινηθεί.

Αμέσως μετά, ανέφερε πως «αυτό που με εκπλήσσει είναι το θάρρος που είχε ο μακαρίτης στα απομνημονεύματά του να πει κάποια πράγματα με το όνομά τους. Η αντίστιξη ανάμεσα σ' αυτά που έγραψε και σ' αυτά που οι εγχώριοι υποστηρικτές του έλεγαν το προηγούμενο διάστημα. Αυτό που οι υποστηρικτές του ονόμασαν ως κωλοτούμπα, ο Σόιμπλε το χαρακτήρισε ως έναν αξιοπρόσεκτο ελιγμό, μια γενναία θέση που εδραίωσε τη θέση της Ελλάδας στο ευρώ».

«Η Ελλάδα κατάφερε το 2018 κάτι που το 2015 φάνταζε ανέφικτο, δηλαδή και να παραμείνει στην ευρωζώνη και να ολοκληρώσει τα προγράμματα κάποιων αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και να βγει στις αγορές», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σχετικές ειδήσεις