ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ της συνωμοσιολογίας: «Αλυσιδωτές» αντιδράσεις μετά την επίθεση Πολάκη σε Κατρούγκαλο

Ο ΣΥΡΙΖΑ της συνωμοσιολογίας: «Αλυσιδωτές» αντιδράσεις μετά την επίθεση Πολάκη σε Κατρούγκαλο

Αυτός εδώ όμως, έριξε τη μαχαιριά δυο μέρες πριν τις εκλογές του Μαΐου», είπε ο Παύλος Πολάκης

Ο κρητικός βουλευτής, με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα, υπονόησε λίγο, πολύ, ότι υπήρξε «συναλλαγή» της κυβέρνησης με τον πρώην υπουργό, έτσι ώστε εκείνος να κάνει την ατυχή δήλωση που τον έθεσε εκτός του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, παραμονή των περασμένων εκλογών.

«ΟΛΑ εξηγούνται…. Αλλά δεν ήταν ο μόνος, ξέρω κι έναν άλλον που πήγε διευθυντής επενδύσεων στην Εurobank και έναν που πήγε στην Τράπεζα της Ελλάδας. Αυτός εδώ όμως, έριξε τη μαχαιριά δυο μέρες πριν τις εκλογές του Μαΐου…», έγραψε στο Facebook, ο Παύλος Πολάκης.

Κάτω από την ανάρτηση του χανιώτη βουλευτή, γράφτηκαν εκατοντάδες χυδαία σχόλια αφιονισμένων οπαδών του Πολάκη, εναντίον του Γιώργου Κατρούγκαλου – που ειρήσθω εν παρόδω, παραμένει μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απάντηση του πρώην υπουργού, δεν έδειξε να πτοεί τον φανατισμένο διαδικτυακό όχλο.

«Δεν θα έπρεπε, αλλά μένω κατάπληκτος από την ενορχήστρωση του ψέματος. Η θέση στον ΟΗΕ είναι ιδιαίτερα τιμητική, αλλά άμισθη. Η υποψηφιότητά μου ήταν ατομική, δεν υποβλήθηκε ούτε υποστηρίχθηκε από την κυβέρνηση. Ντροπή για όσους διακινούν παραμύθια και σενάρια συναλλαγής», επεσήμανε ο πρώην υπουργός.

Η ανάρτηση Πολάκη, προκάλεσε την έκρηξη του Άδωνη Γεωργιάδη, που μιλώντας στο Action24, καταφέρθηκε με ιδιαιτέρως σκληρά λόγια εναντίον του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντας τον -ανάμεσα σε άλλα- και «σίχαμα».

«Ο Πολάκης είναι γελοίο υποκείμενο δεν είχα αμφιβολία γι αυτό. Τι λέει αυτός: ότι ο Κατρούγκαλος ήταν ένας αργυρώνητος προδότης ο οποίος για να πάρει την άμισθη θέση στον ΟΗΕ πούλησε τις εκλογές. Θέλετε να κάνουμε τώρα πολιτική λέγοντας εσύ είσαι προδότης πουλημένος και αυτό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ; Κάποια στιγμή πρέπει να μπει ένα όριο. Τι ντροπή είναι αυτή, τι σιχαμένος είναι αυτός ρε παιδάκι μου όταν λέει ότι ο Κατρούγκαλος τα έχει πάρει από τη ΝΔ για να εκλεγεί στον ΟΗΕ», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Στην επίμαχη ανάρτησή του, ο Παύλος Πολάκης, αν και δεν τους κατονομάζει, επιτίθεται και εναντίον του Γιώργου Χουλιαράκη και του Δημήτρη Λιάκου, που υπηρέτησαν στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης Τσίπρα – δηλαδή εναντίον δύο ανθρώπων που προέρχονταν από τον ιδιωτικό τομέα, πριν ασχοληθούν με την πολιτική.

Ο πρώτος ως υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και ο δεύτερος ως και αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, γεγονός που δεν πέρασε ασχολίαστο από τον υπουργό Υγείας, που υπογράμμισε ότι κατά τα λεγόμενα Πολάκη, ολόκληρη η κυβέρνηση Τσίπρα, ήταν προδότες.

«Μια απάντηση στα αίσχη του Γεωργιάδη εναντίον μου! Έκοψε αλυσίδα ο λαδέμπορας γιατί τον ξεφτίλισα για τα απογευματινά χειρουργεία και για τη μήνυση που κατέθεσα εναντίον του και του ΕΟΔΥ για τις μεθοδεύσεις στη δική της συμμορίας του Κεελπνο και τους παράνομους διορισμούς του. Η συνέχεια από το βήμα της Βουλής, σήμερα η αύριο».

Οι θεωρίες συνωμοσίας τις οποίες μοιράζεται ο Παύλος Πολάκης με τους φανατικούς διαδικτυακούς ακολούθους του, προκαλούν αντιδράσεις και εντός του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Γιάννη Ραγκούση να αδειάζει τον σύντροφο του.

Λίγες εβδομάδες πριν από τις ευρωκάλπες, η ηγεσία της Κουμουνδούρου δείχνει να ποντάρει στη θεωρία του εσωτερικού εχθρού.