ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κασσελάκης βάζει ψηλά τον «πήχη» τον προσδοκιών – Ποιοι και γιατί φοβούνται ένα κακό «άλμα»

Ο Κασσελάκης βάζει ψηλά τον «πήχη» τον προσδοκιών – Ποιοι και γιατί φοβούνται ένα κακό «άλμα»
Eurokinissi

Στην Κουμουνδούρου δεν κρύβουν την αισιοδοξία τους για το αποτέλεσμα της 9ης Ιουνίου

«Ούριος» είναι ο «άνεμος» που «φυσάει στα πανιά» του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς η εβδομάδα που ξεκινάει, βρίσκει τον ΣΥΡΙΖΑ, ίσως, στην καλύτερη στιγμή των τελευταίων οκτώ μηνών.

Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης βάζει ψηλά τον «πήχη» των προσδοκιών, όμως, ορισμένοι από το περιβάλλον του φοβούνται ότι δεν θα καταφέρει να τον περάσει, γεγονός που ενδεχομένως να καλλιεργήσει απογοήτευση.

Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση παρουσίασης του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ και η απόφαση του να ανέβει στη σκηνή, μαζί με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές και τον Στέφανο Κασσελάκη, έδωσε το σύνθημα της συσπείρωσης ενόψει της τελικής ευθείας πριν από τις κάλπες.

Μάλιστα, από τον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου, δεν κρύβουν την αισιοδοξία τους για το αποτέλεσμα της 9ης Ιουνίου. Δεν αιθεροβατούν ότι θα είναι πρώτο κόμμα. Πιστεύουν, όμως, ότι θα είναι σίγουρα δεύτερο κόμμα, θα ξεπεράσουν το ποσοστό των περσινών εθνικών εκλογών και θα μειώσουν αρκετά τη διαφορά τους από τη Νέα Δημοκρατία.

Με απλά λόγια, θεωρούν ότι ο -ένας από τους πολλούς- εκλογικούς στόχους που έχει θέσει ο Στέφανος Κασσελάκης, είναι ρεαλιστικός. Βέβαια, τα δημοσκοπικά στοιχεία ως τώρα, δείχνουν ότι επιτυγχάνεται μόλις το 1/3 του στόχου, δηλαδή η διατήρηση της δεύτερης θέσης. Εκτιμούν, ωστόσο, ότι υπάρχει αρκετός χρόνος για να καταφέρουν και τα υπόλοιπα 2/3.

Το θέμα, όμως, είναι ότι ορισμένα στελέχη του κόμματος που βρίσκονται κοντά στην ηγεσία, δεν κρύβουν το προβληματισμό τους για τον τόσο «ψηλό πήχη». Διότι με τα δεδομένα που ίσχυαν μέχρι πρόσφατα, θα αρκούσε η διατήρηση της δεύτερης θέσης για να καταγραφή μια πρώτη «νίκη» του ΣΥΡΙΖΑ. Αν κι εφόσον έρχονταν κάτι παραπάνω, τότε θα μπορούσαν να μιλάνε για «θρίαμβο».

Επομένως, ένα πιθανό κακό «άλμα» τη νύχτα των ευρωεκλογών, με τον Στέφανο Κασσελάκη να μην περνάει πάνω από τον «πήχη» των προσδοκιών που ο ίδιος δημιούργησε, θα μπορούσε να καλλιεργήσει την απογοήτευση στα στελέχη και τους ψηφοφόρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτό που τους προβληματίζει, είναι το αν θα προσέλθουν στις κάλπες οι άνθρωποι που απαντούν στις δημοσκοπήσεις ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ. «Φαίνεται ότι μας στηρίζει ένα εντελώς καινούργιο εκλογικό σώμα. Δεν ξέρουμε ούτε αν είναι “δεμένοι” μας, ούτε πόσο αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της επερχόμενης εκλογικής “μάχης”. Επομένως, καλό θα ήταν να είμαστε προσεκτικοί», είπε στο Newsbomb.gr, πρόσωπο που βρίσκεται συχνά, πυκνά στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου.

Εκείνοι που «χτυπούν καμπανάκια» είναι ελάχιστοι. Το περιβάλλον του προέδρου και ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης, εκπέμπουν υπεραισιόδοξα μηνύματα. Και ο φόβος είναι να μην τους γυρίσει «μπούμερανγκ».

Σχετικές ειδήσεις