ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Οι 12 γαλάζιοι… Απόστολοι που πέφτουν στη μάχη των ευρωεκλογών

Κυριάκος Μητσοτάκης
Intime News

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται ο κομματικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των επερχόμενων ευρωεκλογών καθώς πλέον μετράμε αντίστροφα για την «μάχη» της 9ης Ιουνίου

Τα στελέχη της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του κόμματος θα δώσουν «φύλλα πορείας» σε υπουργούς και βουλευτές ώστε να αναλάβει ο καθένας τους μία Περιφέρεια της οποίας θα έχει την ευθύνη για να μεταδώσει το μήνυμα του κόμματος για το βασικό διακύβευμα ενόψει ευρωεκλογών.

Με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη κλιμάκια υπουργών αναλαμβάνουν από μια περιοχή προκειμένου να επικοινωνήσουν τα διλήμματα και την γραμμή της ΝΔ ενόψει της κάλπης της 9ης Ιουνίου.

Οι υπεύθυνοι ανά Περιφέρεια, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι οι εξής:

  • Περιφέρεια Κρήτης: Κυριάκος Πιερρακάκης
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου: Μάκης Βορίδης
  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Χρήστος Σταϊκούρας
  • Περιφέρεια Κεντρική Μακεδονίας: Νίκος Δένδιας
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Δημήτρης Καιρίδης
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Άδωνις Γεωργιάδης
  • Περιφέρεια Ηπείρου: Κώστας Σκρέκας
  • Περιφέρεια Θεσσαλίας: Κωστής Χατζηδάκης
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Λευτέρης Αυγενάκης
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Σοφία Ζαχαράκη
  • Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων: Όλγα Κεφαλογιάννη
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Δόμνα Μιχαηλίδου

Το μπαράζ συναντήσεων που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν στο Μέγαρο Μαξίμου, ξεκίνησε το μεσημέρι της Δευτέρας στο στρατηγείο της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς, όπου Πρωθυπουργός έδωσε στην πρώτη ομάδα των υπουργών και κάποιων βουλευτών, φύλλα πορείας για τον προεκλογικό αγώνα.

Από αυτήν την Τετάρτη 24 Απριλίου στον κύκλο των συναντήσεων με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν και αρκετοί γαλάζιοι βουλευτές από μια ομάδα περιφερειών που έχουν ειδικά χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου θα δουν το πρώτο γκρουπ βουλευτών που εκλέγονται στις περιφέρειες Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου. Περιοχές που περιλαμβάνουν παραδοσιακά «κάστρα» της Νέας Δημοκρατίας, αλλά απαιτούν αρκετή δουλειά για να μαζευτεί η φθορά από νομοσχέδια, όπως εκείνα για τα ομόφυλα ζευγάρια, που «πάγωσαν» την κομματική βάση, τροφοδοτώντας ενδεχόμενα μηνύματα διαμαρτυρίας ή τη χαλαρή ψήφο γενικότερα.

Τις επόμενες ημέρες το πρωθυπουργικό επιτελείο και η Πειραιώς θα συναντηθούν με βουλευτές και στελέχη από τις περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, όπως επίσης από την Κρήτη. Μέσα από αυτή τη διαδικασία ο κ. Μητσοτάκης κινητοποιεί όλο το μηχανισμό του κόμματος μετρώντας παράλληλα και το σθένος με το οποίο θα κινηθούν τα στελέχη, οι βουλευτές και οι υπουργοί της κυβέρνησης.

Ταυτόχρονα ο Πρωθυπουργός θα προσθέσει κι άλλα κομμάτια στο πάζλ των προεκλογικών εξορμήσεων και στην Περιφέρεια της Αττικής. Θα γίνει focus στις λαϊκές συνοικίες που θεωρούνται κλειδιά για ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα και στις οποίες η ΝΔ κατάφερε να πιάσει ισχυρά ποσοστά το καλοκαίρι του 2023.

Σε αυτές τις περιοχές το μεγάλο «αγκάθι» είναι βεβαίως η ακρίβεια η οποία σε όλες τις δημοσκοπήσεις αποτελεί την πρώτη αιτία της κυβερνητικής φθοράς. Γι’αυτό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τον Άγιο Δημήτριο που βρέθηκε το περασμένο Σάββατο, επισκέφτηκε τη Λαχαναγορά του Ρέντη (αφού η Β’ Πειραιά είχε δώσει καλά ποσοστά στη ΝΔ), ενώ σήμερα ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τη Φθιώτιδα, για να παραστεί στην παράδοση στην κυκλοφορία του τμήματος Λαμία – Καλαμπάκα του αυτοκινητοδρόμου Ε-65.

Την ερχόμενη Παρασκευή, όλα δείχνουν ότι θα περιοδεύσει στη Βοιωτία και συγκεκριμένα στη Θήβα, η οποία μέχρι τις αρχές του μήνα φιλοξενούσε για τη θητεία του τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη.