ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιος Μπελέρη: «Ο πατέρας μου έχει αθωωθεί σε τρία δικαστήρια»

Γιος Μπελέρη: «Ο πατέρας μου έχει αθωωθεί σε τρία δικαστήρια»

«Είχε πάνω από τρεις προτάσεις στην Ελλάδα», αποκάλυψε ο γιος του Φρέντι Μπελέρη 

Για τον Φρέντι Μπελέρη μίλησε στο OPEN ο γιος του, Πέτρος. Όπως ανέφερε αρχικά ο γιος του Φρέντι Μπελέρη, «Συμμετέχει στην πολιτική και τα κοινά τα τελευταία 30 χρόνια και αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει για έναν υποψήφιο να μην είναι έξω στον κόσμο και να χάνει την προεκλογική περίοδο, να είναι έγκλειστος».

Μάλιστα σημείωσε ότι «ο πατέρας μου έχει αθωωθεί και στα τρία δικαστήρια που έγιναν», λέγοντας πως οι αναφορές περί καταδικών του υποψήφιου στις ευρωεκλογές 2024, διασπείρονται από «εθνικιστικούς κύκλους στην Αλβανία».

«Έχει αθωωθεί από τρία δικαστήρια»

Ο γιος του Φρέντι Μπελέρη ακόμη ανέφερε ότι «έχουν γίνει τρία δικαστήρια στην Αλβανία, στα οποία έχει αθωωθεί και στα τρία. Αν υπήρχε και μια αμφιβολία πως μπορεί να συμμετείχε σε οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια στο παρελθόν, πιστέψτε με, δεν μας την χαρίζανε. Θέλω να σας ενημερώσω ότι έχουμε την στήριξη αρκετών Αλβανών πολιτών ενώ και στην Ελλάδα έχει ένα καθαρό ποινικό μητρώο. Νομίζω πως αυτές οι απόψεις ταυτίζονται με ακραίους εθνικιστικούς κύκλους στην Αλβανία και οι οποίοι δεν θέλουν να αποδοθεί δικαιοσύνη στη Χειμάρρα και να αναλάβει τα καθήκοντα ως δήμαρχος».

«Η υποψηφιότητα του πατέρα μου και γενικά η υπόθεση Μπελέρη είναι υπερκομματική. Υπάρχει αμέριστη στήριξη και ανταπόκριση, είναι φυσιολογικό να υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Αλλά έχω δει υποστήριξη από όλα τα ελληνικά κόμματα. Από το ΚΚΕ μέχρι και τα δεξιά κόμματα», επισήμανε.

«Είχε πάνω από τρεις προτάσεις από την Ελλάδα»

Ο Πέτρος Μπελέρης μάλιστα αποκάλυψε ότι ο Φρέντι Μπελέρης είχε προτάσεις και από άλλα κόμματα για να είναι υποψήφιος στην Ελλάδα. «Πάνω από τρεις. Από όλο το φάσμα, από κόμματα του κοινοβουλίου μέχρι και κόμματα που δεν είναι ακόμα στο κοινοβούλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γιος του.