ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βελόπουλος: «Η δήλωση Ιερώνυμου εργαλειοποιείται από τον Μητσοτάκη»

Βελόπουλος: «Η δήλωση Ιερώνυμου εργαλειοποιείται από τον Μητσοτάκη»

«Για την Ελληνική Λύση, η Εκκλησία είναι το σύνολο του λαού, του Κλήρου και της Ιεραρχίας», ανέφερε ο Κυριάκος Βελόπουλος

«Η δήλωση του αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου εργαλειοποιείται από τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη», ήταν η απάντηση που έδωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

«Για την Ελληνική Λύση, η Εκκλησία είναι το σύνολο του λαού, του Κλήρου και της Ιεραρχίας. Η δήλωση λοιπόν του Αρχιεπισκόπου μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους: Κανένας πολιτικός δεν μπορεί να δώσει οδηγίες ούτε στον κλήρο ούτε στην ιεραρχία. Όπως και η ιεραρχία δεν θα πρέπει να οδηγει τους πιστούς σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους».

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν κάνουμε ό,τι μας πει ο Βελόπουλος ή οποιοσδήποτε πολιτικός

Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε δηλώσει «Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος ούτε οποιαδήποτε πολιτικός. Σεβόμαστε τις απόψεις. Τις μετράμε. Και κάνουμε αυτό που λέει ο Θεός» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνυμος πριν από την άφιξη του πρωθυπουργού στις εγκαταστάσεις στο Δήλεσι. Και συμπλήρωσε: «Υπάρχει ο λόγος του θεού, η εκκλησία λέει ”δεν κάνω διακρίσεις”, πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχει διαφορά στην αντιμετώπιση των θεμάτων, αλλιώς τα βλέπει ο πολιτικός και αλλιώς ο πιστός».

«Αυτές τις άγιες μέρες δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες», ανέφερε μεταξύ άλλων. Ερωτηθείς αν υπάρχει χριστιανόμετρο, ο κ. Ιερώνυμος απάντησε αρνητικά και προσέθεσε μόνο η αγάπη, η συναδέλφωση και η συνεργασία.

Μάλιστα, επανέλαβε με έμφαση την ανάγκη συνεργασίας σήμερα. Υπογράμμισε πως η πατρίδα μας έχει ανάγκη από συνεργασία και ο καθένας παλεύει για τις απόψεις του.

Επισήμανε πως έχει διαφορετικές απόψεις με τον πρωθυπουργό, σημειώνοντας πως κοιτάει αυτό που λέει το Ευαγγέλιο.

«Η εκκλησία μας καλεί όλους να αγαπά ο ένας τον άλλον να σέβεται ο ένας τον άλλον. Καθένας κάνει έναν αγώνα μόνος του και με τους άλλους», σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.