ΕΛΛΑΔΑ

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν κάνουμε ό,τι μας πει ο Βελόπουλος ή οποιοσδήποτε πολιτικός

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν κάνουμε ό,τι μας πει ο Βελόπουλος ή οποιοσδήποτε πολιτικός

Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος ούτε οποιαδήποτε πολιτικός, τόνισε σε δηλώσεις του από το Δήλεσι ο Αρχιεπίσκοπος

«Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος ούτε οποιαδήποτε πολιτικός. Σεβόμαστε τις απόψεις. Τις μετράμε. Και κάνουμε αυτό που λέει ο Θεός» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνυμος πριν από την άφιξη του πρωθυπουργού στις εγκαταστάσεις στο Δήλεσι. Και συμπλήρωσε: «Υπάρχει ο λόγος του θεού, η εκκλησία λέει ”δεν κάνω διακρίσεις”, πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχει διαφορά στην αντιμετώπιση των θεμάτων, αλλιώς τα βλέπει ο πολιτικός και αλλιώς ο πιστός».

«Αυτές τις άγιες μέρες δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες» είπε μεταξύ άλλων.

Ερωτηθείς αν υπάρχει χριστιανόμετρο, ο κ. Ιερώνυμος απάντησε αρνητικά και προσέθεσε μόνο η αγάπη, η συναδέλφωση και η συνεργασία.

Μάλιστα, επανέλαβε με έμφαση την ανάγκη συνεργασίας σήμερα. Υπογράμμισε πως η πατρίδα μας έχει ανάγκη από συνεργασία και ο καθένας παλεύει για τις απόψεις του.

Επισήμανε πως έχει διαφορετικές απόψεις με τον πρωθυπουργό, σημειώνοντας πως κοιτάει αυτό που λέει το Ευαγγέλιο.

«Η εκκλησία μας καλεί όλους να αγαπά ο ένας τον άλλον να σέβεται ο ένας τον άλλον. Καθένας κάνει έναν αγώνα μόνος του και με τους άλλους», σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.