ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Βέροια: «Η Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα ταυτισμένο με την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας»

Μητσοτάκης από Βέροια: «Η Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα ταυτισμένο με την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας»
EUROKINISSI.

Ξεκάθαρα μηνύματα του Πρωθυπουργού για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, τον αμυντικό σχεδιασμό των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και τις προκλήσεις των Σκοπίων κατά την ομιλία του, στη Βέροια.

Σήμερα (17/05), ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκεται στη Βέροια, μετά την παρουσίαση του νέου Ψηφιακού Σχολείου, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας του. Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε εν όψει ευρωεκλογών πως «πλέον, η Ελλάδα δεν είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος της Ευρώπης αλλά η φωνή της μετρά και έχουμε τη δυνατότητα να επηρεάσουμε συνολικά τις ευρωπαϊκές εξελίξεις».

«Φτιάξαμε τον φράχτη στον Έβρο για να καταλάβουν όλοι ότι η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι και κοιτάζουμε ποιοι μπαίνουν στην ελληνική επικράτεια. Θα πούμε ξανά πως η Ευρώπη χρειάζεται ενιαίο αμυντικό ταμείο», επεσήμανε ακόμη, αναφέροντας πως σε δύο εβδομάδες θα μεταβεί στη Γαλλία αποδεχόμενος πρόσκληση του Εμανουέλ Μακρόν και ότι θα επισκεφθεί τα Ναυπηγεία της Λοριάν, όπου ναυπηγούνται οι τρεις φρεγάτες Belh@rra, η πρώτη εκ των οποίων θα παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό το 2025.

Δείτε ζωντανά την ομιλία του Πρωθυπουργού:

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το –υπό κατασκευή– Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης» στην Πατρίδα Ημαθίας και την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας. Τέλος, στις 18:00 θα επισκεφθεί τα Γιαννιτσά.

Όσον αφορά το νέο ψηφιακό σχολείο, οι βασικές πρωτοβουλίες αφορούν τον επανασχεδιασμό και την αναβάθμιση της πλατφόρμας MySchool, ενώ, θα υπάρχει παράλληλη λειτουργία μίας νέας πλατφόρμας (eParents) που θα απευθύνεται σε γονείς και κηδεμόνες, αλλά και λειτουργία του Ψηφιακού Φροντιστηρίου.

Ψηφιακό Φροντιστήριο

Η πρώτη πιλοτική του φάση αφορά δύο μαθήματα του Γυμνασίου (Νέα Ελληνικά και Μαθηματικά). Από τον Σεπτέμβριο του 2024, το Ψηφιακό Φροντιστήριο θα εφαρμοσθεί τόσο στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου όσο και σε όλη τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Το πρόγραμμα των μαθημάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα είναι καθημερινό με απογευματινές ώρες διδασκαλίας.

Στο Ψηφιακό Φροντιστήριο τα μαθήματα θα γίνονται είτε ζωντανά, είτε με βίντεο. Η πλατφόρμα μετασχολικής διαδικτυακής υποστήριξης μαθητών θα περιλαμβάνει, επίσης, υλικό για την αυτοαξιολόγηση μαθητών αλλά και εξατομικευμένη υποστήριξη – οι μαθητές θα μπορούν να επικοινωνούν για να λύνουν τις απορίες τους με καθηγητές μέσω chat.

Σχετικές ειδήσεις