ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο μακεδονικός «αγώνας» της ΝΔ ενόψει των ευρωεκλογών

Ο μακεδονικός «αγώνας» της ΝΔ ενόψει των ευρωεκλογών
Αρχείου - Eurokinissi

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τρέχει στο τελευταίο κατοστάρι με στόχο να περιορίσει τις όποιες διαρροές της δεξιάς ψήφου, ενώ ταυτόχρονα ανεβάζει στροφές στα μηνύματα για το διακύβευμα της πολιτικής σταθερότητας που είναι πάνω από την κάλπη των ευρωεκλογών

Ο Πρωθυπουργός έχει ανοίξει τον πρώτο κύκλο των περιοδειών στη Μακεδονία, οι οποίες θα συνεχιστούν τα επόμενα εικοσιτετράωρα. Μετά την Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή, μεταβαίνει εντός της ημέρας σε Πιερία και Κατερίνη, βάζοντας ψηλά στην ατζέντα του τα εθνικά θέματα με αφορμή τις προκλήσεις κυρίως των Σκοπιανών. Την ερχόμενη Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να βρεθεί σε Γιαννιτσά και Βέροια, ενώ δεν αποκλείεται να στείλει νέα μηνύματα στους Βόρειους γείτονές μας.

Χθες στο συνέδριο ygeiamou, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση σηκώνει το γάντι που της έχει πετάξει η αντιπολίτευση. «Είναι μία εθνική κάλπη και από τη στιγμή που η αντιπολίτευση επιχειρεί να μετατρέψει αυτές τις ευρωεκλογές σε ένα δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης, μιλώντας μόνο αρνητικά, και εμείς έχουμε υποχρέωση να σηκώσουμε το γάντι και να πούμε: ναι, την επόμενη μέρα θέλουμε να εξακολουθούμε να είμαστε ισχυροί ώστε με σταθερότητα να μπορούμε να προχωρήσουμε στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα».

Ο πρωθυπουργός εξήγησε αναλυτικά τι εννοεί όταν μιλάει περί σταθερότητας: «Μην μπλέκουμε, τη σταθερότητα με τη στασιμότητα. Η σταθερότητα είναι η προϋπόθεση για μεγάλες αλλαγές. Όσο πιο ισχυροί είμαστε, τόσο πιο εύκολο θα είναι την επόμενη μέρα να πούμε: διατηρούμε ακέραιη την πολιτική νομιμοποίηση την οποία είχαμε στις εθνικές εκλογές και προχωράμε να υλοποιήσουμε το προεκλογικό μας πρόγραμμα», σημειώνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει το καλύτερο αποτέλεσμα στις επερχόμενες ευρωεκλογές: «Αλλά, μην ξεχνάμε ότι στις ευρωεκλογές ψηφίζουμε για τη θέση τελικά της Ελλάδας στην Ευρώπη και για το πώς θα έρθουμε πιο κοντά στην Ευρώπη. Το σύνθημά μας είναι “σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη” και αυτό το “πιο κοντά στην Ευρώπη” έχει να κάνει και με αυτά τα οποία συζητήσαμε. Και υπάρχουν τομείς όπου μπορούμε να ξεπεράσουμε την Ευρώπη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κάνοντας ειδική μνεία στις εθνικές επιδιώξεις ενόψει του νέου πενταετούς κύκλου στην Ευρώπη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέστησε για ακόμη μια φορά σαφές τη σημασία ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το ισχυρότερο κόμμα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα: «…Να διατηρήσει αυτά τα πρωτεία και να εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί σε αυτές τις εξελίξεις. Και αν οι Έλληνες πολίτες πιστεύουν ότι καλά τα καταφέραμε στην Ευρώπη τα τελευταία πέντε χρόνια -και νομίζω ότι καλά τα καταφέραμε-, έχουν λόγο να μας ανταμείψουν για τα ευρωπαϊκά, για την ευρωπαϊκή διάσταση των εκλογών». Πρόσθεσε δε: «…Η σύνδεση των μεγάλων ευρωπαϊκών προκλήσεων σε έναν κόσμο, το επαναλαμβάνω, με μεγάλη αστάθεια -δείτε τι γίνεται μόνο στη γειτονιά μας-, ναι, απαιτεί ισχυρή φωνή της Ελλάδας στην Ευρώπη και απαιτεί και σταθερή κυβέρνηση στην πατρίδα μας».

Σχετικές ειδήσεις