ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι είπε ο Κάρολος Παπούλιας στη Σύνοδο Κορυφής

Τι είπε ο Κάρολος Παπούλιας στη Σύνοδο Κορυφής

Τους βασικούς στόχους της Ελλάδας ανέπτυξε κατά την παρέμβασή του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Ο κ. Παπούλιας τόνισε πως βασικοί στόχοι της ελληνικής κυβέρνησης είναι η πολιτική ανάπτυξης με ιεράρχηση των δαπανών και η καταπολέμηση της ύφεσης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε την ανάγκη για δίκαιη κατανομή των κοινοτικών κονδυλίων για να πετύχουν οι στόχοι της πολιτικής συνοχής.

Υποστήριξε επίσης πως η πρόκληση για την Ελλάδα, αλλά και για άλλες χώρες, είναι πώς θα ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες από τα κοινοτικά κονδύλια, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες κονδυλίων.

Γι’ αυτό, υπογράμμισε, πρέπει να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία που έχει η Ε.Ε. στην κατοχή της, καθώς η Ελλάδα σήμερα είναι μία άλλη χώρα σε σχέση με πριν από κάποια χρόνια.

Ο Κ. Παπούλιας αναφέρθηκε επίσης στον υψηλό δείκτη ανεργίας, ιδιαίτερα για τους νέους στην Ελλάδα, ενώ τόνισε ότι τα κράτη μέλη που καλούνται να εφαρμόσουν μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας, υπόκεινται σε ανυπόφορες πιέσεις.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Κ. Παπούλιας είχε σύντομη συνομιλία με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ και με τον πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον. Επίσης, ο Κ. Παπούλιας είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια και αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο.