ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κλείδωσαν» τα νέα μέτρα

«Κλείδωσαν» τα νέα μέτρα

Βρέθηκαν οι περικοπές για τα 10,8 δισ. – Αναζητούνται 700 εκατ. ευρώ

Μέτρα συνολικού ύψους 10,8 δισ. ευρω, για τη διετία 2013 - 2014 κλείδωσαν σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό κ. Γιώργο Μαυραγάνη οριστικοποίησαν μέτρα 10,8 δισ. ευρώ τα οποία θα παρουσιάσουν στονξ πρωθυπουργό και τους κυβερνητικούς εταίρους.

Τα 700 εκατ. ευρώ που απομένουν, θα συζητηθούν τη Δευτέρα σε νέα σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών προκείμενου το πακέτο να είναι στα χέρια του πρωθυπουργού πριν την έλευση Γιουνκέρ στην Αθήνα, την Τετάρτη 22 Αυγούστου και ενόψει των ραντεβού του με την Άνγκελα Μέρκελ στις 24 Αυγούστου και τον Φρανσουά Ολάντ μια μέρα αργότερα.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε το μέτρο της εφεδρείας για 34.000 δημόσιους υπάλληλους. Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι η εφεδρεία να μην έχει καμία σχέση με το μέτρο που εφάρμοσε η κυβέρνηση Παπανδρέου, αλλά να γίνει σύμφωνα με τις προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ.

Υπάρχει ωστόσο και η σκέψη η κυβέρνηση να μην καταθέσει νέο νομοσχέδιο αλλά να αξιοποιήσει το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο.

Δεν θα συναντηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, δεν έχει προγραμματιστεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ωστόσο οι κκ Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης μίλησαν τηλεφωνικά και έδωσαν νέο ραντεβού, πιθανότατα για τις 23 Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Φώτης Κουβέλης επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό, και του ζήτησε να υπάρξει συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών ώστε να χαραχθεί η στρατηγική για τις επαφές του κυρίου Σαμαρά με Μέρκελ και Ολάντ.

Την Πέμπτη υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία του κυρίου Κουβέλη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, και δεν αποκλείεται οι δυο τους να συναντηθούν πριν την άφιξη Γιουνκέρ στην Αθήνα στις 22 Αυγούστου.

Διαβάστε επίσης: Σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου για το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ

«Τσεκούρι» σε μισθούς και συντάξεις