ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρήγμα στη ΔΗΜ.ΑΡ.

Ρήγμα στη ΔΗΜ.ΑΡ.

Θέμα χρόνου η οριστική ρήξη των δύο Πασοκογενών Βουλευτών (Βουδούρη-Μιχελογιαννάκη) με τον Φώτη Κουβέλη -Δεν αποκλείονται και άλλες διαφοροποιήσεις

Τη συνοχή της κυβέρνησης και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 178 βουλευτών, δοκιμάζει η εύθραυστη ισορροπία στο εσωτερικό της ΔΗΜ.ΑΡ. Το πακέτο μέτρων των 11.5 δις ευρώ, που μπορεί να γίνει και 14 δις, είναι πολύ δύσκολο να γίνει αποδεκτό από ορισμένα στελέχη αλλά και από βουλευτές του κόμματος που, θεωρητικά, έπρεπε να στηρίζουν την κυβέρνηση.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜ.ΑΡ. ο Πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης θέλησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, επισημαίνοντας ότι η ΔΗΜ.ΑΡ αποτελεί εγγύηση για την παραμονή στο ευρώ με το μικρότερο δυνατό κόστος, ενώ τάχθηκε υπέρ των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων στο δημόσιο προκειμένου να μην εφαρμοστεί η εφεδρεία.

Δυσάρεστη έκπληξη για τον ηγέτη της ΔΗΜ.ΑΡ ήταν η κίνηση του Βουλευτή κ.Οδυσσέα Βουδούρη, να μοιράσει κείμενο στους άλλους βουλευτές, στο οποίο εξέφραζε τις ενστάσεις του για το κατά πόσο τα συγκεκριμένα μέτρα που κυοφορούνται, έχουν σχέση με το πλαίσιο της κυβερνητικής συνεργασίας που συμφωνήθηκε.

Ακόμα πιο ηχηρή ήταν η αντίδραση του Βουλευτή Ηρακλείου κ.Μιχελογιαννάκη που όχι μόνο επέλεξε να απέχει από τη συνεδρίαση της Κ.Ο αλλά την ίδια περίπου ώρα διανεμήθηκε δήλωσή του που εκφράζει την πλήρη διαφωνία του,θεωρώντας ότι, με αυτά τα μέτρα, δεν τηρείται το προγραμματικό πλαίσιο της κυβερνητικής συμφωνίας.

Είναι φανερό ότι οι δύο Πασοκογενείς Βουλευτές, που είχαν ψηφίσει πάντως το πρώτο Μνημόνιο, είναι με το ένα πόδι εκτός ΔΗΜ.ΑΡ. Προχώρησαν στη ρήξη με το ΠΑΣΟΚ μην αντέχοντας να ψηφίζουν άλλο αντιδημοφιλή και σκληρά μέτρα και επέλεξαν τη ΔΗΜ.ΑΡ προκειμένου να συνεχίσουν την πολιτική τους διαδρομή και να μην έχουν την τύχη που είχαν άλλοι συνάδελφοί τους, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, στις περιφέρειές τους.

Βλέπουν όμως ότι εκ των πραγμάτων καλούνται να ψηφίσουν ακόμα πιο σκληρά μέτρα, κάτι που τους δημιουργεί έντονο πρόβλημα.

Πολλοί είναι αυτοί που στοιχηματίζουν ότι οι 17 Βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ. θα γίνουν 15 στην πρώτη κρίσιμη ψηφοφορία ενώ έντονες επιφυλάξεις φέρεται να έχει και ένας ακόμα Βουλευτής, ο κ.Γιάννης Πανούσης, ο οποίος για τη ώρα αποφεύγει να δημοσιοποιήσει τους προβληματισμούς του.