ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νάκος: Η εμπλοκή μου στη λίστα οφείλεται σε προσωπική αντιπάθεια

Νάκος: Η εμπλοκή μου στη λίστα οφείλεται σε προσωπική αντιπάθεια

Στην πρόθεση ενός πολίτη του Βόλου να σταματήσει την ανέγερση οικοδομής που πρόκειται να ανατεθεί σε εταιρεία του γιού του, αποδίδει ο Β' αντιπρόεδρος της Βουλής, Θανάσης Νάκος, την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση του ελέγχου του ΣΔΟΕ για τον πλουτισμό των πολιτικών.

«Ο κ. Γεώργιος Σαράντης, κάτοικος Βόλου, έχει πολεοδομικές διαφορές με οικοπεδούχο στην πόλη του Βόλου, ο οποίος προτίθεται να αναθέσει την ανέγερση της οικοδομής του, σε εταιρεία του υιού μου, Σταύρου. Αφού ο κ. Σαράντης εξάντλησε όλα τα νόμιμα μέσα προκειμένου να εμποδίσει την ανέγερση της οικοδομής και απέτυχε λόγω του αβάσιμου των καταγγελιών του, ενεργώντας εκβιαστικά ή εκδικητικά, κατέθεσε τη συνημμένη καταγγελία στο ΣΔΟΕ, την οποία μάλιστα κοινολόγησε σε εκπομπές του κ. Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Το ΣΔΟΕ, στις 18/5/2012, απέστειλε την καταγγελία στον Πρόεδρο της Βουλής, δι' υπογραφής διευθυντού του, χωρίς να έχει προηγουμένως ολοκληρώσει την έρευνα την οποία δικαιούνταν- και όφειλε- να διεξαγάγει και χωρίς να την αποστείλει στον αρμόδιο Εισαγγελέα, προκειμένου αυτός να αποφανθεί για τα περαιτέρω» σημειώνει, στη δήλωσή του, ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

Ο κ. Νάκος αναφέρει πως έχει ήδη καταθέσει αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του καταγγέλλοντος, η οποία έχει οριστεί να εκδικαστεί τον Μάρτιο. Από κει και πέρα, δηλώνει πως έχει ζητήσει, δι' επιστολής του, από τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Πεπόνη, να διερευνήσει την καταγγελία του κ. Σαράντη, το συντομότερο δυνατό και πως προτίθεται να ζητήσει και την άσκηση δίωξης κατά παντός υπευθύνου, εφόσον ο εισαγγελέας κρίνει ότι υφίσταται θέμα. Άλλο βήμα του κ. Νάκου θα είναι η, από πλευράς του, παραπομπή της καταγγελίας στην Επιτροπή για το «πόθεν έσχες» των πολιτικών προσώπων.

«Ουδέποτε έχω αρνηθεί τον έλεγχο από οποιαδήποτε αρμόδια αρχή, θεωρώντας ότι μόνο έτσι διασφαλίζεται η διαφάνεια στο δημόσιο βίο. Αυτό τον έλεγχο ζητώ και τώρα και μάλιστα άμεσα, προκειμένου να μη μείνει καμία σκιά και να προστατευτεί όχι μόνο η προσωπική μου αξιοπρέπεια αλλά και η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος», καταλήγει στη δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

Διαβάστε επίσης:

Αυτή είναι η λίστα του ΣΔΟΕ με τους 36 πολιτικούς

Κεδίκογλου: Να διαλευκανθεί η υπόθεση με τη λίστα των 36 πολιτικών

Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη λίστα του ΣΔΟΕ