ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Ο Παπακωνσταντίνου δεν με ενημέρωσε εγκαίρως για τη λίστα

Βενιζέλος: Ο Παπακωνσταντίνου δεν με ενημέρωσε εγκαίρως για τη λίστα

Μια «καθαρή δήλωση» περιμένει από το σημερινό Eurogroup ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όπως δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως «δεν περιμένουμε κάτι οριστικό».

«Όλα τα μέτρα πρέπει να ενταχθούν σε μια συνολικότερη κατεύθυνση, σε ένα πλαίσιο», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος τονίζοντας πως «αν είχαμε δουλέψει στο παρελθόν με όρους εθνικής ενότητας, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα τώρα».

Αναφορικά με την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως η κ. Μέρκελ είναι καλοδεχούμενη και πρόσθεσε: «Θα θέλαμε να είχε έρθει πολύ νωρίτερα», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

Ανέφερε επίσης ότι θα ήθελε να δώσει το παρών στις αυριανές συνομιλίες. «Είμαι στη διάθεση του πρωθυπουργού αν θέλει να μας καλέσει, με τον κ. Κουβέλη, στη συνάντηση. Η κ. Μέρκελ λόγω Γερμανίας παίζει καθοριστικό ρόλο μαζί με άλλους τρεις τέσσερις παράγοντες», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά με την λίστα Λαγκάρντ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν τον είχε ενημερώσει έγκαιρα για την ύπαρξη της λίστας ενώ πρόσθεσε πως εμπιστεύτηκε λανθασμένα τους θεσμούς.

Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος υπεραμύνθηκε για μια ακόμη φορά των χειρισμών του στο θέμα της «λίστας Λαγκάρντ», τονίζοντας ότι «ο υπουργός δεν είναι για να διαβάζει λίστες και να κάνει ανακρίσεις, δεν είναι ούτε διωκτική αρχή, ούτε προανακριτικός υπάλληλος».

«Δυστυχώς ο Παπακωνσταντίνου δεν με ενημέρωσε όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου. Τα στοιχεία κρατήθηκαν επί 14 μήνες. Αν ερχόταν σε μένα η λίστα την ίδια στιγμή θα την έστελνα στον Διώτη. Αυτή είναι η νόμιμη διαδικασία», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Τόνισε επίσης, πως η χώρα «δεν έπρεπε να αποκαλύψει δημόσια αυτά τα στοιχεία, τα οποία είναι προϊόντα υποκλοπής».

Ερωτηθείς για τις κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον του ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι «κράτησε στο συρτάρι τα στοιχεία ενώ θα μπορούσαν να έχουν αξιοποιηθεί», ο κ. Βενιζέλος, απάντησε ότι «τα λόγια σε επίπεδα σαλονιού ή καφενείου είναι εύκολα. Τα λόγια σε εφαρμογή κυβερνητικού έργου είναι δύσκολα»