ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άνω - κάτω έγιναν Βενιζέλος και Κωνσταντοπούλου στην Επιτροπή

Άνω - κάτω έγιναν Βενιζέλος και Κωνσταντοπούλου στην Επιτροπή

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «βομβάρδιζε» επί μισή ώρα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με ερωτήσεις για τους λόγους για τους οποίος ο κ. Βενιζέλος κράτησε στο γραφείο του την λίστα και δεν έδωσε εντολή στο ΣΔΟΕ για έρευνα.

Όταν ο κ. Βενιζέλος ξεκίνησε να απαντά, η Ζωή Κωσταντοπούλου επανήλθε με διευκρινιστική ερώτηση, με αποτέλεσμα να εξαντληθεί η υπομονή του κ. Βενιζέλου και να ακολουθήσει ο παρακάτω διάλογος:

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «Μη με ξαναδιακόψετε! Ουδείς μου έθεσε ζήτημα λίστας, μόνο τον Αύγουστο ο κ. Διώτης όταν μου έδωσε το στικάκι. Γιατί τα πράγματα είναι δεδομένα: δεν έχουμε νόμιμο αποδεικτικό υλικό. Ποτέ στο υπ. Οικονομικών σε τόσο σύντομο διάστημα δεν έγιναν τόσα πολλά στον τομέα της φοροδιαφυγής. Και επειδή με ρωτήσατε γιατί δεν έστειλα την λίστα στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, στην Αρχή αποστέλλονται νόμιμα στοιχεία και όχι προϊόντα μυστικών υπηρεσιών, υποκλοπών, χωρίς έγγραφο ή πρωτόκολλο».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Ποιος το κρίνει αυτό»;

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «Εγώ και ο κ. Διώτης. Μη με ξαναδιακόψετε παρακαλώ»!

ΝΕΡΑΤΖΗΣ (πρόεδρος Επιτροπής): «Παρακαλώ κ. Βενιζέλο μην απαντάτε θέτοντας ερωτήσεις γιατί η κυρία ερεθίζεται».

Λίγο αργότερα, ένας συνεργάτης του κ. Βενιζέλου του παρέδωσε ένα χαρτί για το οποίο έθεσε εκ νέου ερώτημα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Είδα πως πήρατε ένα σημείωμα. Θέλετε να προσθέσετε κάτι»;
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «Κυρία μου, είναι προσωπικό... Έχει να κάνει με ένα φάρμακο που πρέπει να πάρω».

Αρκετή ώρα και μετά από μία ακατάπαυστη «καταιγίδα» ερωτήσεων από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βενιζέλος εκνευρίστηκε τόσο που χτύπησε το χέρι του στο έδρανο.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: « Εσείς που έχετε καταστρέψει τη χώρα δεν δικαιούστε να χτυπάτε το χέρι στο έδρανο».

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «Κυρία Κωνσταντοπούλου υπάρχει και η κοινοβουλευτική αισθητική. Εσείς θεωρείτε ότι η επιτροπή είναι όχημα για να μου κάνετε προσωπικές επιθέσεις με προσβολές και υπαινιγμούς».

Διαβάστε επίσης:

Ο «ανήξερος» Βενιζέλος έδειξε πάλι Παπακωνστανίνου - Διώτη

Ήρθαν στα …«λόγια» Κακλαμάνης - Νεράντζης στην Επιτροπή Διαφάνειας