ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο «ανήξερος» Βενιζέλος έδειξε πάλι Παπακωνστανίνου - Διώτη

Ο «ανήξερος» Βενιζέλος έδειξε πάλι Παπακωνστανίνου - Διώτη

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η μαραθώνια ενημέρωση που έκανε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σχετικά με την επίμαχη «λίστα Λαγκάρντ».

Ο κ. Βενιζέλος, στην πεντάωρη ακρόασή του, επέμεινε ότι δεν γνώριζε, μέχρι που τον ενημέρωσε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, για το περιεχόμενο του αρχείου, αλλά και το ότι δεν ήξερε ότι δεν υπήρχε αντίγραφο. «Δεν μου ανέφερε κανείς για τη λίστα Λαγκάρντ. Έπεσα από τα σύννεφα όταν έμαθα ότι το ΣΔΟΕ δεν είχε το υλικό. Ευτυχώς που το είχα. Θα μπορούσε να είχε καταστραφεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

«Εξέθεσα τα πραγματικά περιστατικά και τις νομικές και πολιτικές μου απόψεις. Δόθηκε πλήρης εικόνα στη Βουλή. Όταν θα ευδοκιμήσει η πρόταση μου να δοθεί το υλικό στη Βουλή θα μπορέσουμε πράγματι να το αξιοποιήσουμε και να το ερευνήσουμε. Δεν πρέπει να χάσουμε χρόνο. Πρέπει να έχουμε αίσθηση των προτεραιοτήτων μας και των στόχων μας. Πλήρης διασταύρωση των στοιχείων μέσα από την άρση του απορρήτου. Εκεί βρίσκεται ο κύριος όγκος, εκεί βρίσκονται τα λεφτά εκεί πρέπει να στοχεύσουμε για να πάρουμε τα λεφτά», τόνισε κλείνοντας την ενημέρωση ο κ. Βενιζέλος.

Λόγω της πολύωρης συνεδρίασης αναβλήθηκε τελικά η προγραμματισμένη για σήμερα ακρόαση του πρώην υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη. Τόσο για τον κ. Σαχινίδη όσο και για τον επίσης πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου αλλά και τον νυν, Γιάννη Στουρνάρα, η επιτροπή θα εξετάσει την επόμενη εβδομάδα την ημερομηνία που θα κληθούν.