ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάποιοι παίζουν με την Υγεία μας και τα media σιωπούν…

Κάποιοι παίζουν με την Υγεία μας και τα media σιωπούν…

Με φωτεινές εξαιρέσεις τις εφημερίδες ΘΕΜΑ, ΠΑΡΟΝ, ΧΩΝΙ, ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και ΤΥΠΟΣ της Κυριακής, ο υπόλοιπος Τύπος αποσιώπησε την αναίσχυντη απαίτηση Μέρκελ προς Σαμαρά, να περικοπούν οι ζωές μας για να θησαυρίσουν οι φαρμακοβιομηχανίες της!

Αυτές τις μέρες, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να λάβει αποφάσεις που θα καθορίσουν όχι μόνο τη ζωή, αλλά ακόμη και το θάνατο το δικό μας και των παιδιών μας!

Μπορεί να ακούγεται μακάβριο, αλλά είναι η πραγματικότητα. Διότι με τη ζωή και το θάνατο του ελληνικού λαού παίζει η Γερμανίδα καγκελάριος, όταν απαιτεί από τον Ελληνα πρωθυπουργό να θεσμοθετήσει τη συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία και χωρίς αναφορά επωνυμίας φαρμάκου. Διεθνείς έρευνες που δεν αμφισβητούνται έχουν αποδείξει ότι, σε όποια χώρα υιοθετήθηκαν ανάλογες ρυθμίσεις, μειώθηκε το προσδόκιμό ζωής ολόκληρου του λαού! Αυτό θέλει η Μέρκελ: Να περικόψει τις ζωές μας, για να θησαυρίσουν οι γερμανικές φαρμακοβιομηχανίες των ανώνυμων γενόσημων

Την ώρα που κάποιοι μας ετοιμάζουν αυτό το ζοφερό μέλλον, θα περίμενε κανείς παλλαϊκό ξεσηκωμό για να μην περάσουν τα ξενόφερτα σχέδια, αλλά και ως υποστήριξη στην κυβέρνηση ώστε να έχει ατράνταχτα επιχειρήματα όταν θα λέει «όχι» σε τρόικα και Μέρκελ. Αντ’ αυτού, σιωπή. Πάρτε το –πολύ χαρακτηριστικό- παράδειγμα του (χτεσινού) Κυριακάτικου Τύπου.

Μόνο τρεις εφημερίδες είχαν εκτενή ρεπορτάζ για το φλέγον θέμα («Πρώτο Θέμα», «Παρόν», «Το Χωνί»), ενώ άλλες δύο είχαν σχετικές αναφορές («Παραπολιτικά» και «Ελεύθερος Τύπος»). Ο υπόλοιπος Τύπος απλά σιώπησε. Λες και δεν είναι γι’ αυτές σημαντικό το θέμα που αφορά στην Υγεία μας. Λες και δεν το πήραν… χαμπάρι.

Όμως, αυτή δεν είναι η δουλειά τους; Αυτό δε μας πουλάνε; Ότι εντοπίζουν τα σημαντικά θέματα και ενημερώνουν τον κόσμο για να ξέρει τι τον περιμένει, για να λάβει τις αποφάσεις του, για να αντιδράσει ανάλογα; Τι θα μας πουν; Ότι δεν ήξεραν; Ενώ γίνεται χαμός στο Διαδίκτυο και έχει ξεσηκωθεί ο κόσμος;

Αλλού να τα πουλήσουν αυτά! Ή, μήπως, ότι δεν κατάλαβαν πόσο σημαντικό είναι το θέμα; Ποιον κοροϊδεύουν; Το newsbomb.gr έχει ενημερώσει τους πάντες για τον επερχόμενο Αρμαγεδδώνα και, μάλιστα, σε όλους τους τόνους. Εκτός αν ήξεραν, κατάλαβαν, αλλά έκριναν ότι δεν αξίζει τον κόπο να ενημερώσουν τους αναγνώστες τους για τις αναίσχυντες απαιτήσεις της Μέρκελ να περικοπούν οι ζωές μας για να βγάζουν εκατομμύρια η φαρμακοβιομηχανίες της!

Όχι, κύριοι. Εδώ κάτι άλλο συμβαίνει. Κάποιοι έθαψαν το θέμα γιατί επέλεξαν να το θάψουν. Και, βέβαια, όλοι κρινόμαστε για τις επιλογές μας.

Εμείς αναρωτιόμαστε απλά:

- Τελικά, κύριοι των media που επιλέξατε να αποσιωπήσετε ένα θέμα το οποίο έχει να κάνει με το αν θα έχουμε ή όχι την Υγεία μας, ποιον θεωρείτε ότι εξυπηρετείτε; Τα συμφέροντα του ελληνικού λαού (των αναγνωστών σας) ή κάποιων άλλων;