ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Βρούτσης: Δεν θα πληγούν όσοι κατοχύρωσαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα

Γ. Βρούτσης: Δεν θα πληγούν όσοι κατοχύρωσαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα

Τη διαβεβαίωση ότι «δεν θα πληγούν όσοι έχουν κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα» παρείχε ο Γιάννης Βρούτσης.

Ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, ξεκαθάρισε ότι δεν θα θιγούν ούτε κατά ένα ευρώ τα αναπηρικά δικαιώματα, ενώ ανέφερε ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα παρέμβουν με ευνοϊκότερες ρυθμίσεις στους μακροχρόνια άνεργους.

Ο κ. Βρούτσης διαβεβαίωσε επίσης ότι το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας είναι βιώσιμο και ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλες τις προσπάθειες στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού τομέα.

«Μέσω του συστήματος “Αριάδνη” θα μπει τέλος στην παραβατικότητα», τόνισε ο κ. Βρούτσης, σημειώνοντας ότι από το 2013 «κανείς δεν θα μπορεί να κλέβει συντάξεις».

Ερωτηθείς για τον κατώτατο μισθό, ο οποίος καθορίζεται στα 586 ευρώ, ο κ. Βρούτσης παραδέχτηκε ότι « πολύ δύσκολα θα μπορέσει να ζήσει κάποιος με 586 ευρώ. Από την άλλη, μακάρι να είχαν όλοι τα 586 ευρώ» είπε και πρόσθεσε ότι ένα 25% του πληθυσμού δεν έχει ούτε αυτό το ποσό.

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι τα 586 ευρώ δεν είναι «υποχρεωτικός κατώτατος μισθός» αλλά ένα «δίχτυ ασφαλείας» προς τα κάτω.

Όσον αφορά τα ποσοστά ρεκόρ που αγγίζει η ανεργία στη χώρα μας, ο Γιάννης Βρούτσης επισήμανε ότι η ανεργία μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με ανάπτυξη και επενδύσεις.