ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΠΑΣΟΚ βγάζει «δίσκο» για να πληρώσει τους εργαζόμενους του

Το ΠΑΣΟΚ βγάζει «δίσκο» για να πληρώσει τους εργαζόμενους του

Το ΠΑΣΟΚ άρχισε να χτυπά τις «πόρτες» υπουργών και βουλευτών για να μαζέψει χρήματα για τα ταμεία του κόμματος...

Τον κατάλογο των χρηματοδοτών τους από τα άλλα κόμματα τον κρατούν μυστικό.

Το καταχρεωμένο κόμμα – παρά τις παχυλές κρατικές επιχορηγήσεις του παρελθόντος – χρωστά περί τα 120 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι εργαζόμενοι του παραμένουν απλήρωτοι από πέρσι τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με "Τα Νέα", ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος εξουσιοδότησε τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννη Μανιάτη, να αναλάβει πρωτοβουλία. Εκείνος τηλεφώνησε σε όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Και τους ζήτησε - πλην δύο που δεν βρήκε στο τηλέφωνο – να δώσουν από 5.000 ευρώ έκαστος στο ταμείο του κόμματος. Άπαντες συμφώνησαν προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι με χρήματα από την τσέπη τους.

Οκτώ από αυτούς, έσπευσαν την επόμενη το πρωί να τα καταθέσουν στον λογαριασμό της Εθνικής τράπεζας, ενώ οι υπόλοιποι θα τα καταθέσουν τμηματικά τις επόμενες ημέρες.

Η δεύτερη κίνηση Μανιάτη είχε να κάνει με τους ευρωβουλευτές. Σε σύσκεψη που είχε προ μερικών ημερών μαζί τους στην Ιπποκράτους οι 6 από τους 8 (έλειπαν οι Δημήτρης Δρούτσας και Κρίτων Αρσένης) άκουσαν τον γραμματέα της ΚΟ να τους ενημερώνει ότι «κρίνει σκόπιμο» αυτοί να βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη και να καταθέσουν 10.000 ευρώ κάτι με το οποίο συμφώνησαν επίσης.

Παράλληλα «τρέχει ήδη» οικονομική εξόρμηση την οποία έχουν αναλάβει 4-5 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι απευθύνονται σε μέλη του ΠΑΣΟΚ και σε φίλους αλλά και σε βουλευτές άλλων κομμάτων και σε κυβερνητικά στελέχη.

Πιο... γαλαντόμος αποδείχθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος αγόρασε κουπόνια αξίας 200 ευρώ ενώ το χέρι στην τσέπη έβαλαν και βουλευτές από την ΝΔ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μπροστάρης στην αναζήτηση χρημάτων είναι ο βουλευτής Αρκαδίας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος αναζητά οικονομική συνδρομή από τους βουλευτές των άλλων κομμάτων. Χρήματα έδωσε και ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστό το ποσό.

Ο Μάκης Βορίδης έδωσε σε 50 ευρώ. Ο υφυπουργός Οικονομικών, Νότης Μηταράκης έβαλε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη και έδωσε 100.

Από τη ΝΔ κουπόνια πήραν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και ο Κώστας Τασούλας.

Από τη ΔΗΜΑΡ ο Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Νίκος Τσούκαλης έδωσαν και αυτοί τον οβολό τους, ενώ από το ΣΥΡΙΖΑ στήριξαν την προσπάθεια οι Νίκος Βούτσης και Γιώργος Σταθάκης, ενώ από τους Ανεξάρτητους Έλληνες κουπόνια αγόρασε η η Μαρία Κόλλια.